top of page

De Club

We schrijven 2000, het millenniumjaar, toen er voor de eerste keer in de Belgische geschiedenis een club werd opgericht voor classic Cadillac en LaSalle wagens. Cadillac 'The standard of the world' en LaSalle, de afgeleide wagen van Cadillac, die een tiental jaren werd gebouwd, en gelijklopend was qua mechaniek. De club had de bedoeling om eigenaars en bewonderaars van deze wagens met elkaar in contact te brengen en hun kennis te delen. Opzet was om treffens te organiseren, een informatiestroom op gang te brengen en het verkrijgen van de nodige onderdelen te vergemakkelijken.  

In 2001 bekwam onze Belgische club de erkenning van de Cadillac LaSalle club USA en werden we de zoveelste schakel in deze wereldwijd vertakte automobielclub. Dit vertaalt zich heden ten dage in treffens op Europese schaal. De tijd dat men met de oldtimer enkel 'rond de kerktoren' reed is voorbij, zeker voor onze Cadillacs die trouwens gebouwd werden om te cruisen over de 'highway'. 

In de Cadillac LaSalle club Belgium, ondertussen een geregistreerde vzw, vind je alle soorten mensen met wagens van de meest uiteenlopende aard in alle bouwjaren. Onze club werd gedurende meer dan 9 jaar geleid door echte enthousiastelingen, met name: François Simons, Diana D'havé, Lucien Wuestenbergs en Lief & Ludo Slegers.

Vanaf 2015 is er een nieuw bestuur verkozen: Marc Manesse, André Bosch, Wim Mouton, Piroska Tasnady en Michael Manesse. Zij kunnen op hun beurt rekenen op de steun van enkele stilwerkende krachten die achter het bestuur staan.

Het is ondertussen een hechte vriendenkring geworden, een Cadillac LaSalle team dat er volledig voor gaat en dat graag zijn vrije tijd opoffert om prachtige evenementen en rally's te organiseren voor de clubleden. We streven er ook naar dat onze leden zelf een rit organiseren, ieder in zijn eigen streek, dit geeft geweldige mooie resultaten. Elk jaar rijden we rond de 10 ritten, wie doet ons dat na?

Is je interesse gewekt, wil je ook graag deel uitmaken van onze dynamische club?

Dan kan je voor verdere info contact opnemen met volgende personen:

Marc Manesse

President

+32 475 31 41 60

Please reload

André Bosch

Secretary

+32 497 77 72 69

Please reload

bottom of page