top of page

Openingsrit 2017

Altijd doet het weer goed de vertrouwde familiale sfeer terug te ervaren van onze erg gezellige groep Cadillac-liefhebbers en -eigenaars. Daarom kijken wij allen altijd weer erg uit naar de eerste rit van het nieuwe seizoen. Op 30 april 2017 was het zover: voor het krieken van de dag opstaan, met enthousiasme zich aankleden voor het event, ontbijten, de Cadillac starten en hops, daar gaan we. Sommigen wonen in de desbetreffende provincie en kunnen wat langer wachten, anderen vertrekken rond 8 uur s ’morgens naar de bestemming; dit keer was het Mariakerke waar de eerste samenkomst was voorzien.Onderweg was het gelukkig vrij rustig, ondanks of misschien net door het lange weekend, waar deze zondag net middenin viel. We kwamen aan in het Kollekasteel te Mariakerke, waar we werden vergast op een lekkere koffiekoek met koffie of thee. Gelegenheid genoeg dan om elkaar terug te ontmoeten en wat bij te praten. We waren in totaal toch met 20 wagens, een hele rij pracht en praal, mooi erfgoed. We vertrekken wat later rond 10u30 om via mooie herenhuizen van de Gentse industriëlen langs noordelijke richting via Kluizen naar onze middag-stop te cruisen. We rijden een uurtje en arriveren aan de brouwerij Van Steenbergen in Ertvelde. We parkeren onze Cadillac ’s op het terrein van de brouwerij zelf in een lange rij, en genieten van een deskundige soms hilarische maar vooral boeiende uiteenzetting van de eigenaar/brouwer himself. Heel bijzonder; ondermeer ook over de financiële aspecten van de brouwerij….een miljoenenbedrijf. Ze brouwen daar ondermeer het bier “De Gulden Draak” , “de Piraat” en “de Augustijn”, drie erg lekkere bieren. Na de toer, kunnen we dan aanschuiven aan de toog voor het proeven van al deze lekkernijen, waarna we dan worden vergast op lekker eten: eerst een gevarieerde koude schotel, nadien gevarieerde warme schotels. Koffie/thee achteraf. We hadden niets tekort en het animo qua gezellige gesprekken onderling was niet te stuiten. Heel fijn voor eenieder.


Rond 15 uur vertrekken we dan terug voor het tweede deel van de rondrit doorheen een heel mooi wijds landschap met vele mooie kreken, erg landelijk met wegen waar schapen voorrang hebben. We komen zelfs in Nederland, even de grens over, met de specifieke eigen architectuur en tevens verzorgde erven van alleenstaande boerderijen met grote landerijen. Allemaal uitzonderlijk rustig en sereen: mooie dreven met dubbele rijen grote populieren die getuigen van kracht en diepgang. Verder hadden we onmetelijke vergezichten, met erg uitgestrekte akkers, waterpartijen, eendjes en af en toe de mens. Vlaanderen, mijn land……een avontuur à la Brel….met daartussen het summum van menselijk artefact: de Cadillac. We rijden tot 17 uur naar Watervliet, een bescheiden dorpje aan de grens met onze noorderburen, waar we in drank-praat-en eethuis Curieus nog een laatste drankje, ijsje of wat meer nuttigen vooraleer terug huiswaarts te rijden en voldaan aan de nacht te beginnen.


De weersomstandigheden hebben ons verwend, het was vrij warm en vooral zonnig, wat de schoonheid van het geheel nog extra geprononceerd heeft en een onvergetelijke indruk heeft nagelaten. Een dikke proficiat voor de organisatoren Michael en Marc Manesse die deze openingsrit op een hoog en erg aangenaam niveau hebben weten te tillen. Bedankt namens alle leden van de club.


Recente ritten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
bottom of page