top of page

Kempenrit

Vandaag opnieuw een zonnige dag om onze tweede rit van het seizoen te rijden in het mooie Kempenlandschap. Een vlotte rit bracht ons op onze startlocatie, waar we in het "Sportpark Joris Verhaegen” in Hulsthout vanaf 10u30opgewacht werden door de inrichters van vandaag Cees, Nadine en Jens Verschure. Na het nuttigen van een koffie of ander drankje, ons aangeboden door de familie Verschure, verzamelden de deelnemers om te vertrekken voor een ontdekkingstocht door het Kempense landschap. Cees en Nadine reden aan de kop van de Cadillacstoet met 18 wagens en achteraan sloot Jens de stoet af. Zo kon iedereen in optimale omstandigheden rijden en genieten van de omgeving en het mooie landschap.

Enkel een verplichte onverwachtse omleiding kwam wat roet in het eten gooien, maar dankzij de organisatietalenten en de goede radiocommunicatie verliep alles vlekkeloos langs een aangepast parcours - waarvan ik denk dat er zelfs enkele deelnemers de wijziging niet opgemerkt hebben. Op een rustig tempo reden we tot onze middagstop het restaurant „Het Zuiderhuis” in Noorderwijk, waar we om 13u00 verwacht werden en konden aanschuiven voor de lekkere lunch. Na een lekker en romig preisoepje volgde dan een vis- of vleesschotel, volgens de keuze van de deelnemer. Het werd opeens zeer stil aan tafel, wat erop wijst dat het lekker eten bij ieder in de smaak vielen. En dan was er als afsluiter nog een „grote” ijscoupe met fruit.

Het was echt genieten van de lunch waardoor we zelfs onverwacht twee uur aan tafel gebleven zijn. Zo gezellig was het daar op deze zeker aan te raden locatie. Om 16u00 zette de Cadillacstoet zijn reis verder voor een tweede deel door de opvallend landelijke en groene streek. We kamen voorbij enkele mooie windmolens die nog getuigden van de vroegere economische bloei in een streek, waar zich nu enkele multinationals vestigden. Het tweede deel van de Kempenrit was misschien zelfs nog mooier om van te genieten langs de kronkelende veldwegen. We kwamen zo tot aan de gemeente Nijlen. Daar waren er enkele leden (aan de staart van de stoet) die blijkbaar liever Nijlen binnenreden dan links af te draaien langs het uitgestippelde parcours. Gelukkig kon Jens deze afvalligen snel terug op het goede pad loodsen. Rond 17u30 kwamen we dan allen samen aan op het voorziene eindpunt het „Prinsenhof” langs de Bevelse Steenweg in Herenthout. Een leuke en bekende locatie hier in de streek, waar de deelnemers samen konden genieten van een drankje en een gezellige babbel als afsluiter van deze Kempenrit.

Het was een heerlijke rit door het Kempenlandschap in de omgeving van de woonplaats van onze sponsor "Transport Verschure" in Hulsthout. Een mooie landelijke streek waar we nog weinig met onze Cadillac’s te gast waren. We hadden daarbij ook nog het mooie weer mee en het CLCB-bestuur was heel tevreden van het organisatietalent van Cees, Nadine en Jens die hiermee slaagden met hun debuut als organisator van een Cadillac-rit. Zelfs meer dan geslaagd zou ik zeggen. Iedereen die er bij was heeft zeker genoten van deze mooie dag en zal met veel voldoening terugdenken aan deze Kempen-rit. Wie er niet kon bijzijn heeft nu misschien zelfs de tranen in de ogen, maar er komen nog ritten als deze…... zeker weten.

Recente ritten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
bottom of page