top of page

Foets rit

Zaterdagmorgen vertrokken we uit Mariakerke bij Gent in een druilige regen naar onze plaats van afspraak voor de rit van vandaag in de Vlessenhoeve aan de Oude Baan nr 90 in 2450 Meerhout. Regen bleef tot in Antwerpen onze reisgezel, maar nadat we de Scheldetunnel door waren bleef het droog voor de rest van de weg. Na een 135 km kwamen we aan op de startplaats. De zon was niet van de partij maar dat was zeker geen bezwaar om één van de lekkere huisgemaakt ijsjes te proeven. Coupes met ijsjes van 3 bolletje gingen vlot over de toonbank. Sommige leden hadden wel enige moeite om de bolletjes naar binnen te werken, zo groot zijn daar de ijsbollen. Ikzelf had daar geen moeite mee om de coupe aardbeien met slagroom te verorberen. Hmm lekker …Om 12u30 zijn we dan gestart aan een korte rit van ongeveer een 30-tal km naar de eindbestemming in Schaffen. Conny en Chris Verwimp hadden een heel mooie route uitgestippeld langs kronkelende veldwegels door de mooie natuur. De 19 Cadillac’s hadden heel wat bekijks van de dieren in de weiden. Zij stonden allen in bewondering van deze mooie prachtige auto’s die door hun vertrouwde gebied flaneerden. Zo kwamen we rond 14u00 aan op het vliegplein van Schaffen waar de Diest Aereo Club al voor de 34ste keer haar “Oldtimer Fly- & Drive In” organiseerde. Nadat alle Cadillac’s mooi naast elkaar plaatsnemen hadden, konden de leden een bon ontvangen voor deelname aan de BBQ als afsluiter van het evenement. Deze bonnen zijn aan de deelnemende leden geschonken door onze sponsor Denis FOETS, die ook sponsor is van dit jaarlijkse evenement en één van de grootste oldtimertreffens in Europa.


Maar dit jaar zat het weer op zaterdag echt niet mee. De zware bewolking en het regenachtig weer zorgden voor een veel mindere opkomst van oldtimer auto’s, maar ook van oldtimer vliegtuigen. Helikopterdopen konden zelfs een tijdlang niet doorgaan wegen de laag hangende wolkenmassa’s. Maar toch was er nog heel wat te zien zoals landen en opstijgen van oldtimervliegtuigen, rondrit tussen de vliegtuigen, stands met boeken, souvenirs en T-shirts. En dan natuurlijk ook de static show van oldtimer vliegtuigen en car’s. In de namiddag was er ook nog een muziekkapel die de feestelijkheden met mooie muziek mocht opluisteren. Dan uiteindelijk rond 17u40 mocht iedereen aanschuiven voor een heerlijke BBQ voorzien van allerhande groenten, brood en drie stukken vlees per man. Het smaakte heerlijk ondanks dat het ondertussen hard was beginnen regenen. Bedankt Denis voor de heerlijke BBQ.


Wij zijn daar vertrokken iets na 19 uur in een mals regenbuitje, maar dat zou zo niet blijven. Iets voor Antwerpen was er plots een wolkbreuk, waardoor het verkeer heel wat trager ging rijden omdat het zicht op de baan herschapen was in een echt watergordijn. Gevaarlijk was het om zo te moeten rijden, maar met de nodige voorzichtigheid is dit toch in orde gekomen. Onze terugtocht van 135 km hebben we in droge omstandigheden kunnen beëindigen. Met veel plezier hebben we dan kunnen terugdenken aan de lekkere ijsjes, het zeer mooie oldtimertreffen en de lekker afsluitende BBQ. Ik denk dat alle deelnemers, zoals wij konden terugdenken aan weer een mooie uitstap met onze Cadillac LaSalle Club Belgium. En volgende week is de club terug op weg voor de Highway 13-rit op zondag 20 augustus. Spijtig dat ik dan op andere plaatsen zal vertoeven en niet kan deelnemen.


Recente ritten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
bottom of page