top of page

Beveland Tour


Voilà, ritje Beveland, bedstee uit en ongelooflijk maar waar de zon schijnt in volle glorie! Voor ons als aperitief een avontuurtje Antwerpen, richting Breda en dan lekker bobberen richting Bergen-op-Zoom naar onze Nederlandse Cadillac vrienden. Voor enkele onder ons een ‘aperitief all-in’, want er waren hier en daar wat wegenwerken richting het hollandse water. We zijn er allemaal netjes geraakt en de mooie dag kon beginnen; begroetinkjes,kusjes en bijpratertjes-. De startblokjes uit met een koffietje met croissants of appeltaart,die inderdaad meer een taart was dan een spie.

Ritborden uitgedeeld te samen met de reeds overbekende extras, sigaretje op en we konden de American stoet op gang brengen. Velden met boerderijtjes zijn meer dan top maar voor hen waaronder wij die wat je noemt agrarisch wonen,begon er een spektakel van water blauwe lucht appelgaarden sprookjesvertrekken en rustgevende wegen. Rustig op en neer langs de dijk en mooie vijvers net zoals een bootje op een zondagmiddag op een ienie-mienie golfje.We worden ondergedompeld in een cocktail van allerlei moois in die mate dat je het wat ik noem ‘zweefgevoel’ krijgt in je set of wheels. Aangekomen op het nationale vliegveld geografisch gezien net in het midden van Zeeland, konden we genieten van een gezellige rustpauze.

We hebben hier onze bourgondische buikjes gevuld en hebben genoten van de leuke kleine sportvliegtuigjes. Eigenlijk waren het Cadillacs, ook met vleugeltjes maar deze konden omhoog, voor de Harry Potter fans onder ons: ik heb in de onze geen knop gevonden met vermelding :-‘vliegmodus’. Waarschijnlijk een optie als een andere? En hopla,sleuteltjes omdraaien, starten die handel en wie niet weg is, is gezien (wat zo leuk is aan deze club), want no matter what: samen uit is samen thuis op de ‘plekijzers’na. Werkelijk waar weer een mooi trajectje en wat mij betreft in zijn totaliteit kreeg ik een gevoel van innerlijke rust, wat zeer leuk is.

Aangekomen in Kwadendamme, zijn we tot stilstand gekomen in Berkenhof Tropical Zoo. We hebben hier onze oogjes intens laten werken op zoek naar diverse kleine diertjes allen in hun habitatje. Er kroop en vloog heel wat los en dat vond ik extra leuk. Na de kleine dierensafari zijn we aan tafel gegaan en hebben we de dag afgesloten met een drankje na en uiteraard a kiss-goodbye Tanny en Bart: deze rit kan je volgens mij bestempelen als een zeer geslaagde rit met alles erop en eraan en het was supertof, en als jullie er weer een doen, wij zijn erbij en ik ben er zeker van: wij niet alleen! De Beveland-tour is een tour om te onthouden! Dank je wel Tanny en Bart voor de unieke dag.

Janssens Patrick

Recente ritten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
bottom of page