top of page

Nieuwjaarsbijeenkomst 2018

Op zondag 21 januari 2018 was het opnieuw tijd om de start van het nieuwe seizoen te vieren. Na dat we de autoruiten ijsvrij gemaakt hadden reden we onder een stralende zon in de richting van de Kempen. Daar in de Feestzalen “den Eyck”, Houtum 39 in Kasterlee, werden onze leden verwacht om 12u00 voor de jaarlijkse nieuwjaarsbijeenkomst van de club. Het bestuur had vooraf de feestzaal “Aurum” in Cadillac-stemming gebracht met de nodige vlaggen en versieringen. Alle leden hadden een klein geschenkje meegebracht die later in de namiddag onder elkaar verloot werden. Er waren zelfs twee van de drie nieuwe leden aanwezig Het werd een gezellig weerzien tijdens de receptie die aangeboden werd door den Eyck. En we mochten zelfs enkele nieuwe leden verwelkomen die zeer onlangs lid werden van onze Cadillac club.


Rond 12u40 was het woord aan de voorzitter voor zijn nieuwjaars-speech. Na zijn verwelkoming had hij het even over de herverkiezing van het bestuur en de zoektocht naar een nieuwe kandidaat penningmeester. De verschillende sponsors van onze club werden bedankt voor de voorbije sponsoring en voor hun nieuwe sponsoring in 2018. Een ware steun voor de kwaliteitsvolle en familiale werking van onze club. Een warm applaus als dank volgde. Nog enkele nieuwtjes voor de clubleden aankondigen zoals de ontwikkeling van de toekomstige nieuwe website en het overzicht van de komende ritten in 2018. Tot slot heeft de voorzitter zijn bestuursleden Piroska, André, Michael en Wim bedankt voor hun volledig belangeloze inzet in de voorbije 3 jaar. Bestuursleden waar je kan op rekenen om de club in goede banen te leiden. Daarop volgde als dank door de leden een geweldig applaus.


Om 13u00 konden de 49 inge-schrevenen plaats nemen aan de mooi versierde feesttafels en genieten van een rijkelijk buffet, bestaande uit een koud buffet, een soepbuffet, een warm vis- en vleesbuffet en tenslotte een dessertenbuffet. Natuurlijk in gezelschap van de nodige lekkere wijnen en waters. Het werd een onophoudelijk smullen van de verschillende buffetten. Wie er niet kon bijzijn weet niet wat je moest missen. Om u het water in de mond te doen krijgen lees je hieronder een kort overzicht van de verschillende onderdelen van het buffet: het koud buffet: gestoomde zalm, zacht gerookte heilbot, forel en zalm, diverse gevulde eitjes, cocktail van zeevruchten, salade nicoise, carpacciao van ossenhaas , gerookte eend met mango, Italiaanse berghan met meloen, duet van wildpastei met uienconfituur, Italiaanse pastasalade seizoensgroenten, salades en sausen en broodjesassortiment. soep: keuze tussen brocolliroomsoep of velouté van parelhoen met jonagold en kerrie. het warm buffet: filet van witvis op Florentijnse wijze, gebraden varkenshaas en hoevekip, stoverij van edelhert, warme seizoensgroentjes, duet van sauzen en aardappelgarnituur. Dessertenbuffet: gebakjes, ijskraam, vers fruit, verschillende moussen en nog meer lekkers.


In de namiddag (rond 15u15) is dan een tweede bijzondere algemene vergadering gehouden waarop de aanwezige leden de nieuwe penningmeester konden verkiezen. Ons lid Emmanuel de Menten de Horne werd met 100% van de stemmen verkozen tot bestuurslid en bevestigd in zijn functie van “treasurer” of schatbewaarder van de Cadillac LaSalle Club Belgium voor de komende periode 2018-2019-2020. Zo kan ons bestuur volwaardig verder functioneren in de komende 3 jaar. En dan was het de beurt aan Michael om de nieuwe website van de club voor te stellen. De vorige was door jaren gebruik wat overbelast geraakt en was wat aan vernieuwing toe. De verjongde look kon op heel wat bijval rekenen en ook de toegankelijkheid. De website zal nu verder afgewerkt worden en van zodra deze website operationeel zal zijn, worden de leden op de hoogte gebracht.

Aan de hand van een ritten overzicht op de nieuwe site werden de geplande ritten voor 2018 stuk voor stuk overlopen. Er worden in 2018 een 8 ritten voorzien alsook een extra 3 daagse uitstap in de streek van Luik (3 tot 5 aug). Na enkele laatste aanpassingen zal het overzicht van de ritten aan de leden doorgezonden worden. Er was dan nog ruim de tijd voor een gezellig babbel onder elkaar en kennismaking met onze nieuwe leden. Daarbij konden de aanwezigen volop genieten van dranken naar keuze op kosten van de clubkas. Alle aanwezigen waren heel tevreden en konden op een voldane wijze huiswaarts rijden. Het was opnieuw een geslaagde bijeenkomst waar ik na afloop enkel maar heel positieve reacties op mocht ontvangen. Aan de leden geeft dit heel veel voldoening en natuurlijk ook aan het bestuur dat deze bijeenkomst in de op gelijkwaardige wijze verder te zetten.


Voornamelijk voor de leden die er dit jaar spijtig genoeg niet konden bijzijn geef ik hier de datum voor de volgende nieuwjaarsbijeenkomst: zal doorgaan op 20 januari 2019. De locatie is nog niet geweten.


Recente ritten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
bottom of page