top of page

Retro Day

De wekker (enfin, het gsm-alarm) op 5u in de morgen gezet maar om half 5 zijn we al wakker. Het enige wat we nog moeten doen is gaan tanken. De rest zit al in de Cadillac. De GPS toont ons dat het ongeveer 130 km rijden is naar Edingen. Dus een korte tankstop vlakbij huis en hup, op ons gemakske richting Waals Gewest waar we met de andere clubleden afgesproken hebben op de parking van de Brico in Edingen. Gelukkig is de winkel/bistro al zo vroeg open en kunnen we een lekkere koffie nuttigen, in afwachting van de rest, die kort erna één voor één arriveren.In stoet rijden we daarna naar het kasteelpark, dat vlakbij gelegen is. We parkeren onze mooie wagens op een grasveld (en niet op een verharde parking, zoals beloofd was) en we togen dan naar de inschrijvingsbalie, waar we een zakje met Touring reclame en een ritbord krijgen alsook een enveloppe met bonnen waarmee we onze magen die dag kunnen vullen. Het ontbijt is toch wel teleurstellend; kleine, warme koffiekoekjes en croissantjes met koffie, thee of fruitsap. Als je wat later naar het buffet komt, moet je lang wachten want de traiteur kan de menigte niet aan. Maar dit is waarschijnlijk typisch Waals, en we zullen ons erbij moeten neerleggen. Als iedereen uiteindelijk wat gegeten en gedronken heeft, worden we bijeen geroepen voor een korte briefing, waarbij onze 10 wagens (wat wel aan lage kant is lieve leden) te samen met de vooroorlogse voertuigen een rit gaan doen van totaal 65 km. Het eerste deel heeft een stop aan de bierbrouwerij van Silly, waar de grote groep in 2 kleinere wordt gesplitst en waar we uitleg krijgen over het brouwproces. Na de rondleiding moeten we lang aanschuiven voor de geplande lunch maar de zaakvoerder komt al wel rond met een plateau bier. We hebben geluk met het goede weer; aangenaam temperatuurtje, droog dus het wachten valt uiteindelijk wel mee. De organisatie van het eten valt redelijk mee behalve het aantal zitplaatsen. Veel mensen moeten rechtstaand eten en niet iedereen kan zitten. Dit is een minpunt. Maar we laten de pret niet bederven! Het eten wordt traag aangevuld maar smaakt lekker. Omdat we zolang moeten aanschuiven, neem ik maar een goed gevuld bord van hetgeen er nog ligt…


Dan deel 2 van de rit; iedereen moet even claxoneren voordat we vertrekken en dat geeft een bijzonder geluid. Sommige wagens hebben een grappige toon. Het is ook leuk om te zien welke persoon in welke wagen rijdt. De stoet komt goed begeleid weer op de baan. De tocht loopt langs mooi glooiende landschappen en hier zien we eens geen maïs maar wel koren (of rogge/tarwe –ik ken het eigenlijk niet) en aardappelvelden. We zien in het begin geen vee maar tijdens deel 2 van de rit wel veel koeien. Als we terug in het kasteelpark aankomen, moeten we onze wagens veel verder naar achter parkeren. Er is veel belangstelling en veel bezoekers en deelnemers nemen foto’s van onze Cadillacs. We laten onze groep door iemand vereeuwigen (op foto) met het kasteel op de achtergrond. Rond 15.30u kan de geplande modeshow stilaan beginnen. Ook hier is niet voor iedereen een zitplaats voorzien. De crew is wel behulpzaam en brengt op vraag direct stoelen naar de zaal. We halen de organisatrice van Touring mevrouw Martine Mahieu erbij en Wim bedankt haar en geeft haar een Cadillac ritplaat als aandenken. Zij bedankt onze club om aanwezig te zijn.


De modeshow is erg goed gedaan; mooie kleren en de meisjes showen ze heel sereen. Telkens klinkt er een warm applaus voor de makers en de presentatie. De uitleg over de periodes van de kleren wordt gegeven door 2 mannen; 1 Franstalige en 1 NL-talige.Na de show kunnen we onze bonnen besteden aan drank of spijs. We kletsen nog gezellig aan een ronde tafel met de leden. En als afsluiter bedanken we Wim en Elsy met een fles rode wijn, voor hun inzet om deze dag weer tot een geslaagde clubdag te maken. Vele beloftes worden niet ingevuld en de organisatie is amateuristisch. Maar goed, kritiek is natuurlijk makkelijk en we zijn het beter gewend maar uiteindelijk gaat het bij onze club om de gezelligheid en die was er weer volop. Het kasteelpark is een prachtige locatie en de algemene opkomst talrijk; deelnemers en bezoekers. Wij hebben alvast veel lol met Walter en Ingrid, die met ons meerijden tijdens deel 1 van de rit totdat Ingrid besluit met de meneer die een Rolls Royce heeft, mee te rijden. Maar we stellen Walter gerust want ze rijden achter ons en af en toe, houden we die Engelse wagen met ‘onze’Ingrid erin, in de gaten. En genieten dat ze doet!


Onderweg vliegt onze linker sierschijf in de berm en het is hartverwarmend om te zien dat de stoet Cadillacs netjes op ons wachten; dank zij de radiocommunicatie van de bestuursleden. Dat is echt de charme van onze club. Voor de rest heeft niemand een panne of zo gehad en liep alles zoetjes en vlot. Bedankt iedereen voor het deelnemen aan deze plezante dag en Wim en Elsy voor het in goede banen leiden van de roadbook en andere zaken.


Recente ritten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
bottom of page