top of page

Bourgondische rit


We hebben er lang naar uitgekeken, maar de lente is terug in het land. Eindelijk kunnen we vandaag opnieuw rijden met onze geliefde Cadillac’s na een toch wel lange winterstop. De weersvoorspellingen voor onze openingsrit van het seizoen 2018 waren alles behalve schitterend. Het KMI waarschuwde voor code geel en code oranje, dus kans op zwaar onweer met rukwinden en felle regen- en hagelbuien.


Wij waren in Mariakerke (Gent) vertrokken rond 7u20 onder een bewolkte hemel met enkele miezerige regendruppels. Voorbij Antwerpen werden de regenbuien iets feller, maar het viel wel mee. Vanaf 9 uur werden de deelnemers verwacht door Ad De Bont, de inrichter van deze “Bourgondische rit”. Het startpunt van deze rit lag in Weelde in een zaal van de Bourgondische Brouwerij in de Weeldestraat. De opkomst voor deze eerste rit was een succes want er waren 25 Cadillac’s vooraf ingeschreven, waarvan er slechts 2 deelnemers moesten afhaken om dwingende redenen.


Het was voor de leden een leuk weerzien in deze mooie en gezellige locatie en men kon ondertussen genieten van een ontbijt bestaande uit croissants, belegde broodjes, thee of koffie. Na bedeling van de lidkaarten, de roadbooks en rittenplaten konen we rond 10u15 vertrekken in een lange colonne van Cadillac’s onder de aanhoudende regenvlagen. Langs mooie groene wegen konden we vlot en zonder problemen allen samen rijden tot aan onze middagstop. Na een 40-tal km. werden we verwacht in het eetcafé “Het Draaiboompje” in Moergestel. Ja we waren ondertussen de landsgrens overgestoken en waren bij onze Noorderburen aangeland. Het was een mooie rit en de regenbuien waren aan het minderen.


Nadat iedereen van een kleine snack en drankje had kunnen genieten waren we rond 13u klaar om opnieuw te vertrekken in de richting van Tilburg. En daar wachtte ons een leuke verrassing om als Cadillac liefhebber van te watertanden. Ad had als tussenstop een bezoek voorzien aan Classic Cars in de Kapitein Demostraat 60 in Tilburg. Daar werden we ontvangen met koffie thee en een lekker koekje erbij. Iedereen kon naar hartenlust genieten van de vele Cadillac’s, Mustangs, Chevrolets, Buicks, Pontiac’s en andere glimmende Amerikaanse oldtimers die te koop waren. Er waren echt prachtexemplaren bij om van te watertanden. De locatie is ingericht als een Amerikaanse showroom met extra’s zoals oude benzinepompen uit de jaren vijftig, oude bromfietsen en ander promotiemateriaal rond de merken uit de USA. Enkel oude “DECAP”-orgels zorgden met hun automatisch spelende instrumenten voor de nodige sfeer tijdens ons bezoek.


En dan gingen we rond 15u20 opnieuw op pad voor het laatste deeltje van deze mooie rit. Door de vele opeenvolgende verkeerslichten raakte de deelnemers een beetje uit elkaar, waardoor er in verschillende groepjes langs soms alternatieve routes naar de eindbestemming gereden werd. Iedereen kwam gelukkig aan op het vertrekpunt van de dag in de Bourgondische Brouwerij in de Weeldestraat in Weelde.


Het was tijd voor een gezellige babbel met de leden bij een drankje. Bijna iedereen bleef ook nog om te genieten van de “Bourgondische” BBQ, waar we rond 17u15 konden voor aanschuiven. We konden genieten van lekker vlees en visgerechten met bijpassende sausen, samen met een variatie van begeleidende groeten en broodsoorten. En het zou niet Bourgondisch zijn geweest als we dit eetfestijn niet met een lekker dessertbuffet konden afsluiten. En men mocht zoveel aanschuiven als je als “Bourgondiër” kon verorberen. Eigenlijk spijtig voor diegenen die niet bleven wan t het was superlekker. Een echte feestmaaltijd om de openingsrit mee af te sluiten.


Rond 20u was iedereen terug op weg naar huis en konden we met een gerust gevoel afrekenen en al beginnen over de volgende rit te fantaseren. Over een drietal weken hebben we inderdaad al onze volgende rit waar we de streek van Vlaams en Waals Brabant gaan verkennen. Maar we hadden op de terugtocht al onze aandacht nodig om onze Cadillac veilig door de dichte watergordijnen te loodsen. De zware regenval deed ons terugdenken aan de eerdere KMI voorspellingen. Gelukkig bleef het enkel maar bij die zware regenval.


Bedankt Ad De Bont voor deze fantastische “Bourgondische openingsrit” waar de vele deelnemers nog met veel genoegdoening zullen aan terugdenken. Fantastisch gedaan en iedereen was heel tevreden !uw verslaggever


Marc ManesseRecente ritten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
bottom of page