top of page

Zeeland rit

Het belooft in meer dan 1 opzicht een “mooie” dag te worden vandaag ! We zijn voor deze 3de rit uitgenodigd door Tanja & Peter Wissekerke … ( had wel een naam van een tv. Reeks kunnen zijn ) . We rijden 170 km. ver naar onze buren in Zierikzee naar Wendy’s. We hebben in België ook wel wat ‘ Weeeen dys ‘ in de Kempen , maar ik ben toch benieuwd naar hoe deze er gaat uitzien ? Alhoewel we al enkele keren naar Zeeland op vakantie zijn geweest met het gezin , is dit stukje nog net niet door ons gekeurd.

T’s echt een aanrader Zeeland , heerlijk fietsen langs de kust , 10 tallen kms ver , zalig ; net als paard rijden op het strand , maar nu moet je wel zelf blijven trappen hé … Wat ik ook zo leuk vind is dat je op hun kust om de zoveel km een strand pavilioen aantreft waar je dan zalig op een terras wat kan consumeren , uitzicht op zee en de voorbijvarende schepen en boten . Maar goed ik dwaal af , ons Wendy .. allee niet gezien daar …ze was gaan vissen . Wel 20 Caddys die samen met ons het avontuur willen aangaan na een ontbijtje te hebben genoten of een heerlijk stukje appeltaart met slagzoom en een straf kopje koffie . Uitzicht op zee en een zon overgoten ochtend , we zijn precies al op vakantie !!! 10.30.h. de colone kan zich gaan vormen , de straat wordt afgezet zoals bij een betoging en weg zijn wij . . . richting het zoute water …

Een ontspannen parcour met fraaie uitzichten brengt ons zeer vlot na een 50 tal Km. tot aan het informatie centrum Grevelingen . We parkeren onze V 8 in het wilde gras , ze lijken er op natuurlijke wijze te zijn tussen gegroeid , één geheel met de natuur … Hier staat een zeer fraaie constuctie (toren ) en een informatie centrum met winkeltje en cafetaria. Hier genoten we dan allen op het terras ( alweer ) van het uitzicht op het Grevelingen meer en mijn huisbereide tonijnsalade vergezeld van een streekbiertje . Neem eens een kijkje op www.staatsbosbeheer.nl/Natuurgebieden/grevelingen en je weet precies wat ik bedoel!

De toren , na een hele reeks trappen ;bied een biezonder fraai uitzicht Op het meer en de Noordzee. De foto’s van in de toren gekiekt spreken voor zich … Dit geeft mij een vakantie gevoel en het verre uitzicht straalt rust uit over mijn geest . Dit is ook genieten , zeker weten. We hebben ons voorgenomen hier zeker nog eens te komen neerstrijken langs dit mooi meer en zijn faciliteiten er omheen. Werkelijk honderden mobile homes en caravans ( velen uit Duistland ) staan hier geparkeerd langs de Noorzee kuststrook , allen genietend van het “ zon en zee ” pakket. We rijden verder langs die strandjutters , die verbaasd kijken naar zoveel fraais uit België en NL. En plots rijden we in de dikke mist komende uit zee , en die onze show wou verpesten , een apart gezicht zo op een zomerse namiddag. We rijden nog genietend 36 km’s door de polders van Schouwen-Duiveland , dorpje hier en ginder , bootje ginder en daar ..; molentje , typische huischies en daakjes ; ja ook dit is mooi & uitnodigend Nederland ! We passeren de gekste benamingen van dorpjes zoals , Sirjansland, Den Osse , Schuddebeurs enz .. maar Wendy roept ons terug voor onze eindstop na een welgeslaagde dag ! Tanja & Peter badankt voor deze welgekomen ontdekkingstoch in dit stukje Zeeland dat ons nog niet bekend was .

Jullie beloven hier nog eens een vervolg aan te breien en dat is zeker weer iets om naar uit te kijken . We vatten moe maar voldaan zoals dat heet onze lange terugtocht aan , maar na nog geen 500 m gaat voor onze neus de ophaalbrug op alsof de Noorzee wil zeggen , hé blijf toch nog wat . Maar we komen hier zeker terug , das onze belofte !

Uw ondekkings reiziger

André.

Recente ritten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
bottom of page