top of page

Cowboys & Caddy’s

Na heel wat voorbereidingen is het vandaag eindelijk zover. Er worden aan het startpunt in Baarle-Hertog niet minder dan 42 Cadillac’s verwacht met in totaal 115 deelnemers. Het was die dag niet te warm en niet te koud maar echt mooi weer om deze rit te maken. De inrichters Toon Verberk en Frederic Halloy hebben tijd noch moeite gespaard om hun rit tot in de puntjes te verzorgen. Aan de inschrijvingstafel kregen de deelnemers naast hun bonnen voor gratis drankjes, het roadbook en een rittenbord, van de inrichters ook nog een “goody bag" met enkele geschenkjes en info folders aangeboden.

Na het nuttigen van een koffie (aangeboden door Martin Verberk) en de bestelde broodjes of appelgebak was iedereen klaar om deze rit met hun glimmende oldtimers aan te vangen. Veel deelnemers waren zelfs in aangepaste Cowboy kledij gekomen, volgens het thema van de rit “Cowboys & Caddy’s”. Met een politieauto met blauwe zwaailichten voorop, reden de Cadillac’s onder grote belangstelling door Baarle-Hertog. Vooraf had Toon Verberk zijn Cadillac met grote muziekinstallatie op pad gestuurd om aandacht te trekken voor deze uitzonderlijke stoet van prachtige oldtimers. We reden zo verder langs de “Dodendraad”, een vredesmonument en stille getuige uit WO-I. Een reconstructie van de Duitse draadversperring onder hoogspanning, geplaatst op de grens tussen het bezette België en het neutrale Nederland.

Aan de grens van Baarle-Hertog reed de politiewagen terug en op eigen kracht zijn we dan verder gereden naar onze middagstop in Gilze (NL). Op een moment volgende er enkele wagens niet meer. dank zij onze radioverbindingen en de inzet van enkele begeleiders kwam iedereen, bijna een uur later dan voorzien, aan bij “The Lodge”. Nadat alle Caddy’s op de parking van de locatie geparkeerd werden, kon de grote groep genieten van de mooie locatie. The Lodge is een prachtlocatie bestaande uit een jungle, een Western dorp, een oase en een Canadees blokhut, dit alles in de natuur tussen de Brabantse bossen. Na een welkomstdrankje was het tijd om aan te schuiven voor de BBQ. Alles was voorzien vlees, groenten, brood en drankje naar believen in de prijs inbegrepen.

Proficiat aan de mensen van de BBQ en The Lodge voor de toch wel vlotte bediening. Toon en Frederic hadden zelfs nog voor een verassing gezorgd. Beroemde artiesten kwamen optreden zoals Ludo (Johnny) Cash met zijn gitaar en ook nog Dolly Parton en Kenny Rodgers allemaal bijna live maar toch niet in het echt gezongen. Een leuke voorstelling waar iedereen kon van genieten. Tenslotte werd er er nog een “live” optreden gebracht door Piroska, onze PR dame van het bestuur. Haar mooie zangstem was toch wel voor velen een verassing. Om 15u30 reed dan iedereen voldaan verder voor het laatste deel van de rit in de richting van Poppel, waar we na een uurtje allen aankwamen. We waren hier te gast bij ons lid en sponsor Gert Verberk voor het afsluitende gedeelte van deze rit. Hij gaf ons eerst een rondleiding door zijn verzameling van Cadillac’s Eldorado’s.

Prachtig om te zien en natuurlijk waren er achteraf velen die met veel genoegen napraten over deze verzameling. Ondertussen konden de deelnemers ook gratis genieten van de speciaal biertjes van de inbrouwerij “Boslust” uit Alphen. Opgericht in 2017 hebben zij nu twee bieren die met smaak geproefd konden worden: de Boslust Blond (6,6%) en de Boslust Bazuin Triple (8%) met een diep gouden kleur. Een aanrader om even van te genieten. Ondertussen was er een optreden voorzien van niemand minder dan Elvis Presley. Het duo had zich opgesteld op het terras buiten, waardoor de mensen die binnen post gevat hadden er niets konden van horen. Zij brachten vele bekende liedjes van de King. Alle deelnemers konden verder genieten van 5 drankjes, samen aangeboden door Gert Verberk, Frederic Halloy en Toon Verberk. Gezellige napraten over deze fantastische dag met Cowboys & Caddy’s bij elkaar.

Ten slotte was er nog een optreden van ons lid André Olislaegers met zijn “zingende accordeon”. Zowel op het binnen- als op het buitenterras zat de “ambience” er dicht in. De muziek zette aan tot dansen en zelf om de “polonaise” te dansen. De sliert dansers was wel niet zo lang als de sliert Cadillac’s tijdens de rit, maar een leuke sfeer was er om af te sluiten. Voor allen een meer dan geslaagde rit met mooi weer, veel auto’s, veel deelnemers en veel leuke verassingen tijdens de dag. Wie er bij was zal dit zeker kunnen bevestigen. Wie er niet kon bijzijn. Spijtig want jullie hebben een fantastische rit gemist. Bedankt allemaal voor deze prachtige dag met een onvergetelijke rit, locaties en optreden. Wat kan er nog beter? Ik zou het niet weten. Fantastisch gedaan allemaal: Fredric en Toon de ritorganisatoren en hun medewerkers uit hun achterban en medewerkers die aan de voorbereiding zeker nodig waren. Dank aan de artiesten die het beste van hun zelf gaven tijdens hun optreden. De dranken sponsor Bouwerij Boslust voor de gratis degustatie van haar bieren. Verder dank voor de gratis drankbonnetjes aan Martin Verberk, Gert Verberk, Toon Verberk en Frederic Halloy. Cowboys & Caddy’s een rit om met veel genoegen aan terug te denken en na te genieten. Alvast de CLCB-rit met de meeste inschrijvingen van het seizoen 2018.

uw verslaggever

Marc Manesse

Recente ritten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
bottom of page