top of page

American Day


Op onze tweede rit van het seizoen hadden we meer geluk met het weer. Het was een schitterende en zonnige dag, de temperatuur was niet te warm en niet te koud. Dus gepast om in een opperbeste stemming naar het voor mij verre verzamelpunt te rijden in Rosmalen in Nederland. De inrichter van dienst, Ad De Bont verwachtte alle deelnemers daar tussen 9u30 en 10 uur aan de ingang van “Autotron”, vroeger (tot in 2003) een autothemapark, tegenwoordig een geliefd beurzen- en evenementenlocatie in Rosmalen. Uit Gent was het toch wel een heel eind rijden en na 177 km. kwamen we aan op de parking, waar onze deelnemers van onze club een afzonderlijke voorbehouden plaats toegewezen kregen. Ieder van onze Cadillac’s en zijn chauffeur hadden gratis toegang tot deze “Rock Around The JukeBox Open-Air Market”.Ad De Bont had ook nog kortingsbonnen voor de bijzitters kunnen bemachtigen, die zorgden voor een reductie van de toegangsprijs. We konden alvast volop genieten van deze gespecialiseerde markt met een verzameling van allerlei “moderne” spullen uit de jaren vijftig, zestig en zeventig te vinden waren. En alles ademde de sfeer van de rock n’ Roll muziek uit. In de fotoreportage kan je genieten van een mooi overzicht van alle spullen die daar te zien waren zoals retro-fifties meubelen en -voorwerpen, onderdelen van auto’s, oude reclamepanelen, retro-kledij en schoenen, boeken en tijdschriften, honderden 45-toeren plaatjes en tientallen Juke Boxen. Zowel afgewerkte en speelklare prachtige toestellen, als nog te restaureren exemplaren met de nodige onderdelen kon men zich daar aanschaffen. Keuze voor iedereen. Er was zelfs een Barber-shop aanwezig waar je uw haar kon laten bijknippen. Je kon daar ook nog op een centraal gelegen terras genieten van een drankje en een hamburger of frietjes. En dit terwijl er vanop het podium gepaste Rock and Roll life-muziek werd gebracht. Het was echt genieten van de "Rock around the Jukebox Open-air Market” met spullen en life muziek uit de 50s-60s-70s.


We verzamelden rond 13u00 op de parking aan onze auto’s en rond 13u30 gingen we allen same op weg voor een korte rit naar onze eindbestemming in Boxtel. Na een 25-tal kilometer komen we daar parkeren op het terrein van het “Classic Park”. Daar kon iedereen het automuseum vrij bezoeken en genieten van de mooie tentoongestelde oldtimers. We hebben natuurlijk met zijn allen de inrichter van de dag Ad De Bont even in de bloemetjes gezet met de overhandiging van de gebruikelijke exclusieve wijnfles als aandenken voor zijn rit. En natuurlijk moest er ook nog een groepfoto genomen worden.


Na een laatste ontspannend en deugddoend drankje op het zonovergoten terras werd het stilaan tijd om aan te schuiven aan het voor ons klaargemaakte buffet met inclusief dranken. Het was een ietwat aparte dag met een open-air market waar de liefhebbers van onze Cadillac club zeker van genoten hebben. En het daarbij horende zonnige weer droeg alvast bij tot een geslaagde bijeenkomst. We hebben genoten van de 174 km lange terugweg, rustig in het gezelschap van een stilaan ondergaande zon.


Uw verslaggever

Marc Manesse


Recente ritten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
bottom of page