top of page

Abbey Road


Vandaag gaan we met de oldtimer Cadillac’s op pad in de provincie Vlaams Brabant. Een mooie streek waar veel van onze leden niet zo vertrouwd mee zijn.Op het programma van vandaag staan enkele veelbelovende namen van abdijen en kasteelparken waar we gaan langskomen. Onze inrichters Sylvie en Emmanuel de Mente de Horne hebben er alvast hun beste beentje voorgezet om deze “Abbey Road” rit tot een leuke ontdekkingstocht uit te werken. De weersvoorspellingen voor vandaag waren een dag van afwisselend zon en bewolking, maar ook zonder neerslag. De startplaats is de brasserie de Abdijmolen in de vroegere Abdij van Park. Deze Norbertijnenabdij in Heverlee in vandaag in erfgoedpacht van de stad Leuven. Een oase van rust met een belangrijke historische achtergrond met een bijzondere uitstraling. Na een heerlijk ontbijtbuffet in de brasserie met het oude moleninterieur van de watermolen en een korte wandeling in het park, starten we omstreeks 10u30 onze rit met de 16 ingeschreven Cadillac’s.



We komen langs kronkelende wegjes en kleine dorpjes langs o.a. Oud-Heverlee, Vaalbeek, St-Aghata-Rode en Eerken. We rijden voorbij de oude batterijen fabriek van Tudor verder langs Pecrot, Nethen en St-Joris-Weert in de richting van Leuven naar het kasteel van Arenberg. Tijd voor een wandeling in het uitgestrekte kasteelpark en kennismaking met het kasteel van Arenberg, sinds 1925 in gebruik door de faculteit toegepaste wetenschappen van de Katholieke Universiteit van Leuven. Nog even nagenieten van het zonnetje en terugaandelen naar onze Cadillac’s voor het vervolg van onze rit. Langs de bekende Artois vestiging in Leuven rijden we verder in de richting van Diest, Lubbeek en Holsbeek naar het groene gedeelte van Kessel-Lo waar we halt houden bij de abdij van Vlierbeek. Tot de afschaffing in de periode van de Franse revolutie was hier sinds 1225 een Benedictijnenklooster gevestigd. Op de terreinen van de abdij was er daar vandaag een gezellige rommelmarkt aan de gang. Een leuke afwisseling om onze deelnemers te vermaken.



Na het nuttigen van een laatste drankje op het gezellige terras van het volkscafé de Rozenkrans gaan we opnieuw op weg naar onze laatste tussenstop: het kasteel van Horst in Holsbeek. Deze mooie waterburcht bekend van de stripverhalen van de Rode Ridder is momenteel afgesloten voor het publiek en wacht op dringende restauratiewerken. Enkel de 113ha grote tuinen zijn momenteel nog te bezoeken. Het was juist vandaag Open Monumentendag en daarom werden daar, door enkele personen in middeleeuwse klederdracht, verhalen verteld over de geschiedenis van het kasteel. Uiteindelijk rijden we dan nog het laatste deel van de dag, een tripje van een tiental kilometer naar onze eindstop restaurant het Wit Toreken in Aarschot. Onder begeleiding van het personeel kregen we allen een mooie parkeerplaats toegewezen voor onze oldtimers en was het tijd voor een aperitiefje, aan de deelnemers aangeboden door de CLCB bestuur.



Na een korte huldiging aan de inrichters Sylvie en Emmanuel van deze mooie en afwisselende rit, was het tijd om aan te schuiven aan een mooi gedekte feesttafel in het restaurant. De door de deelnemers vooraf gekozen Vidé in bladerdeeg gebakje, de tournedos met saus of het heerlijk vispotje smaakten heerlijk en na een dessert en koffie of andere drankjes werd deze fantastische dag afgesloten. Iedereen was voldaan en had genoten van deze leuke ontdekkingstocht. Het werd een droge en zonnige dag waar we vandaag volop van hebben kunnen genieten. Wie er niet kon bijzijn heeft zeker wat gemist.


Uw verslaggever

Marc Manesse


Recente ritten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
bottom of page