top of page

Kastelse rit


Het seizoen loopt stilaan op zijn einde en we zijn vandaag te gast in Kasterlee in de Kempen. Het belooft een mooie rit te worden en onze inrichters Lizette en André Olislaegers hebben er alles aan gedaan om hun (eerste) rit, met de toepasselijke naam “Kastelse rit” te doen welslagen. We werden met onze Cadillac’s als koningen onthaalt in het clubhuis van “Cars, Coffee and more”, een leuke ontmoetingsplaats voor oldtimer vrienden. Iedereen voelde zich direct thuis op deze mooie locatie. De deelnemers aan de rit konden daar aanschuiven voor een lekker ontbijt-buffet bestaande uit 25 onderdelen naar keuze.


Na enkele richtlijnen over het gebruik van het te volgen roadbook en de onderweg aangebrachte groene pijlen (op moeilijk en/of risicovolle punten), was iedereen klaar om te vertrekken.Onder een stralende najaarszonnetje vertrokken de 23 Cadillac’s om 11u00 op een gezapig tempo langs veldwegen door het mooie Kempense landschap. En langs de route stonden er waar nodig groene pijlen om de juiste richting aan te duiden. Maar er was zelf een mobile ploeg “gele hesjes “ voorzien om met een groene pijl in de hand, de juiste richting aan te geven aan de lange stoet met oldtimers. Door inrichter André werden ze zelf omgedoopt tot de “fluorkes”. Dat hebben we nu nog nooit meegemaakt op onze ritten. Een leuk initiatief dat zoon Dirk met zijn echtgenote en dochter alvast fantastisch hebben gedaan om ons allen vlot samen te laten rijden.


Zo zijn we dan rond 13 uur aangekomen in Dessel waar we gereserveerde parkeerplaatsen hadden om de Pannenkoekenboot te bezoeken. En op die pannenkoekenboot waren er eveneens voorbehouden plaatsen voor onze groep voorzien. Iedereen kon vrijblijvend een keuze maken uit de 285 soorten pannenkoeken die er te verkrijgen waren. Een hele opdracht kiezen tussen lekkere zoete of hartige variëteiten, waarvan dan volop genoten kon worden.Ondertussen waren er nog een drietal leden met hun Cadillac’s komen aansluiten bij de groep.Wie nog even de benen wou strekken kon een bezoekje brengen aan de 35m hoge SAS4- toren. Na het beklimmen van de 216 trappen genoot je daar met dit zonnige weer van een mooi vergezicht. Dré Olislaegers gaf ons onverwacht vanop het dek van de pannenkoekenboot nog een kort optreden ten beste met zijn accordeon, zodat we daar iets later dan voorzien vertrokken. Om 14u30 terug op weg, genoot iedereen nogmaals van het groene en rustgevende Kempense landschap. De begeleiding van Lizette en Dré vooraan de Cadillac’s en de aanwijzingen van de “Fluorkes” op verschillende locaties onderweg, zorgden ervoor dat iedereen rond 17u00 veilig terug aankwam in het clubhuis van “Cars, Coffee and more” in Kasterlee.


Het werd nu stilaan tijd voor een drankje aan de deelnemers aangeboden door de CLCB bestuur. De inrichters Lizette en Dré en natuurlijk ook de “Fluorkes” werden door de deelnemers op een flink spontaan applaus onthaald. Het was een fantastische rit, welke vlot en veilig kon uitgereden worden mede dankzij de vlotte radioverbindingen tussen de verschillende Cadillac’s in de groep. Een lekkere BBQ wachtte op de hongerige deelnemers en met smaak werd er genoten van allerlei lekkers zoals: grillworst, gemarineerde kipfilet, kalkoenbrochette, spare-rib, gemarineerd BBQ-spekzalm in papillotten met witte wijn. Verder nog verschillende groeten en salademixen, aardappel- en pastasalade, gebakken krielaardappeltje, broodjesbar en verschillende koude en warme sausen.


Tijdens en na het eten heeft onze accordeonist Dré dan voor de deelnemers nog een mooi en leuk optreden ten beste gegeven. Het was gezellig genieten op het terras van het clubhuis.En dan was het tijd voor het dessert - een lekkere rijstpap en ook voor de verwachtte regenvlagen. Gelukkig had men enkele minuten vooraf een tent geplaatst over de muziekinstallatie. De regenbuien werden heviger en heviger en iedereen moest van het terras binnenvluchten voor de hevige stortbuien. Maar wat dacht je nu …. Dré gaf niet op en speelde maar verder onder de tent en er volgenden mooiste deuntjes. Muziek spelen voor zijn “genodigden” is zijn lang leven. Deze “Kastelse rit” was een fantastische afsluiter voor ons Cadillac-seizoen 2019. Aan alle deelnemers , inrichters van ritten en het bestuur…. veel dank dat je er bij was.

Uw verslaggever

Marc Manesse

Recente ritten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
bottom of page