top of page

Antwerp Green Tour


De weersvoorspellingen van zondag 7 augustus waren opnieuw hoopgevend om onder een stralende zon rond te toeren met onze Cadillac’s. Het werd een heel mooie en zonnige dag, als voorloper van een voorspelde hittegolf in de komende week. We kregen van de “A MERRY CAR CLUB” - (AMCC) een uitnodiging voor deelname aan hun namiddagrit. Zoals gebruikelijk in de voorbije jaren is er een overeenkomst tussen AMCC en onze CLCB om jaarlijks (om beurten) op uitnodiging eens samen te rijden. En vandaag was het aan AMCC die de uitnodiging op zich nam om deel te nemen aan “ANTWERP GREEN TOUR”. Deze rit was ingericht door de familie De Ploey. Herman De Ploey zijn teven ook lid van onze Cadillac LaSalle Club Belgium. Reden genoeg om samen te komen voor een rit die voornamelijk in een groene omgeving zal gereden worden. Er waren in totaal een 30-tal oldtimers ingeschreven. Zeventien auto’s van AMCC en veertien auto’s van de CLCB. Het was alvast een bonte en opvallende stoet van oldtimers die om 14u00 op pad ging vanaf de parking van het Gemeentepark aan de Azalealaan in Brasschaat.


De rit ging door de groene streek van de Noorder-Kempen met zijn mooie villawijken in een prachtige groene omgeving via Brasschaat langs onder andere Brecht, SintJob-in-’t-Goor, Zoersel, Schilde en Schoten terug naar Brasschaat. Op een bepaald moment stond de colonne auto’s stil onder de bomen. Het werd daar aanschuiven voor een alcoholcontrole. Daar stonden dan 2 politieagenten die iedereen deed blazen inhuur meettoestel. Alle chauffeurs van onze groep waren safe en kregen groen licht om verder te rijden. Slecht één deelnemer van AMCC moest even langs de kant gaan staan, maar mocht dan toch iets later terug aansluiten naar de tussenstop. De tussenstop werd voorzien in de pittoreske “Taverne Liefkenshoeve” waar door beide clubbesturen aan de aanwezige deelnemers een “vriendschapsglas” werd aangeboden. Na een oponthoud van iets meer dan een uur was het tijd voor het tweede deel van de rit aan te vatten.


Dit gedeelte van de rit bracht ons langs rustige wegen en lanen via Ranst, Oelegem, Schilde en Schoten, terug naar onze vertrekplaats in het Gemeentepark van Brasschaat. Daar was het dan tijd om aan te schuiven in “Brasserie Hemelhoeve” om te genieten van een afsluitend etentje. De vooraf ingeschreven leden konden als hoofdgerecht kiezen uit Sliptong of Tournedos “Hemelhoeve”. Ikzelf ben echter niet kunnen blijven eten wegens andere dringende verplichtingen. Iedereen kon tevreden terugkijken op een fijne vakantienamiddag, waar we met onze oldtimers hebben kunnen genieten van de mooie groene omgeving in de Noorderkempen. En waar iedere chauffeur ook groen licht kreeg na een alcoholcontrole.


Uw verslaggever

Marc Manesse


Opmerkingen


Recente ritten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
bottom of page