top of page

Bacchus Rit

Zondag 17 september 2017 - Rit nr 8 - Cadillac LaSalle Club Belgium vzw - seizoen 2017.

"BACCHUS in de WESTHOEK" ingericht door Michel De Keyzer voor AMCC club.


Zondagmorgen 17 september vertrokken wij onder een stralende zon naar de Westhoek voor een rit, ingericht door onze bevriende club AMCC. Naar jaarlijkse gewoonte kunnen leden van de ene club deelnemen aan een rit van de andere club. Dit jaar was het de beurt aan AMCC om de Cadillac LaSalle Club Belgium uit te nodigen. Een klein aantal leden (met 5 Cadillac’s) had zich ingeschreven voor deze rit. We werden verwacht in “ ’t Polulierenhof “ langs de Brugse Steenweg in Hulste-Harelbeke. Op deze startplaats verzamelden verschillende oldtimers van de AMCC club.


Rond 10u10 vertrokken in totaal 14 prachtige oldtimers voor een rit nog meer westwaarts in de richting van Dranouter voor een bezoek aan het “Wijngoed Monteberg” in het Heuvelland. Dit Belgische wijngoed (sinds1996) beschikt vandaag over 48.000 wijnstokken verdeeld over 10 ha langs de hellingen van de Monteberg en de Kemmelberg. De wijnbouwers lieten ons kennis maken met hun domein via een introductiefilm en een rondleiding in de wijngaard en de vinificatie ruimte. En niet te vergeten het degusteren van hun wijnproducten: een mousserende wijn, witte, rosé en rode wijn. Een heerlijke ontdekking van wijnkennis en wijnen van eigen bodem. (www.monteberg.be) Van hier reden we dan naar de middagstop gelegen op de zuidflank van de Kemmelberg: “De Hollemeersch” met een prachtig uitzicht over de streek. Na het verorberen van een boterham met hesp, kaas en boerenpaté vertrokken we rond 14u30 langs mooie landelijke wegen, nog altijd onder een stralende zon, in de richting van Watou en Poperinge.


Een geleid bezoek aan de brouwerij Vaneecke in Watou stond op het programma. Voormalig brouwmeester Walter gaf ons een boeiende en verhelderende rondleiding doorheen het brouwproces. In de omgeving van Poperinge kweekt men hop en natuurlijk konden we hier niet vertrekken zonder de degustatie, in het naast de brouwerij gelegen Brouwershuis, van een “Poperings Hommel bier”. Lekker…. Rond 16u55 vertrokken we vanuit Watou voor het laatste gedeelte van deze Bacchus-rit naar “ ’t Polulierenhof “, je weet nog wel naar onze vertrekplaats deze morgen in Hulste. De dag werd daar afgesloten met een heerlijk avondmaal. Naar keuze een visschotel of een vleesschotel met huisgemaakt frietjes. Een aanrader die door iedereen gesmaakt werd. Onze CLCB leden waren allen heel tevreden dat ze konden deelnemen aan deze mooie rit door het prachtige heuvelland van de Westhoek.


Proficiat Michel, het was een heel mooie rit door een mooie streek en afgewisseld met leerrijke momenten over de wereld van Bacchus in prachtig (bijna zuiders) nazomerweer.

Uiteindelijk was het tijd om afscheid te nemen van onze vrienden van de AMCC club en van onze leden die erbij waren (Fritz, Martine, Hugo, Miranda, Willy, Patricia, Paul, Nicole, Remy, Michel, Marc). Wie er niet kon bij zijn heeft ontzettend veel gemist op onze laatste CLCB-rit van het seizoen 2017.


uw verslaggever 

Marc Manesse


Commenti


Recente ritten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
bottom of page