top of page

City trip Brugge

Op zaterdag 22 oktober 2022 was het moment aangebroken om met onze leden van de Cadillac LaSalle Club Belgium op stap te gaan in Brugge. Onze penningmeester Alfons heeft dit evenement georganiseerd en ikzelf zorgde ook nog voor een officiële gids bij de Gidsenbond van Brugge.Na de succesformule van 2021 in Gent, was nu de stad Brugge aan de beurt om een bezoek te brengen. Het weer was die dag zomers mooi te noemen met temperaturen rond de 20°C. Ik zou die dag met de trein naar Brugge reizen, maar juist op die dag had de NMBS werken aan het spoor gepland, waardoor er geen treinen reden. Dus maar met de auto naar het station van Brugge gereden. Plaats van afspraak was immers het station van Brugge.


Iedereen was tijdig op de afspraak om rond 10u00 te starten met de begeleide wandeling “Brugge die Schone”. Onze gids Maxime bracht ons langs het mooie parcours langs het Minnewater met begijnhof, het Walplein, het Sint-Janshospitaal, het Gruuthuuse met het bekende brugje over de reie. Verder gingen we nog langs de Dijver en het charmante Huidevettersplein naar de Burg, de oudste kern van de stad. Daar konden we genieten van de mooie historische gebouwen die het plein omgeven. Om dan uiteindelijk te eindigen op de Markt in Brugge, waar we na ongeveer 2 uur wandelen verwacht werden in restaurant De Carre. Iedereen genoot van de voorgeschotelde lunch en helemaal voldaan konden we als extra met gids Maxime, nog een half uurtje op wandel langs onder andere het Oude Beursplein waar men in de middeleeuwen bij de familie Ter Beurze in hun herberg in Brugge, de eerste wisseltransacties doorgingen. Zo werd het afgeleide woord “beurs“ wereldwijd verspreid.


Daarna hadden we een boot gereserveerd bij de rederij aan de Wollestraat om een rondvaart te maken. Door het mooie weer was het echter lang aanschuiven om op de boot plaats te nemen. Onze boot werd zelf volgestampt met andere toeristen. De boottocht was een heel toeristisch uitgebuite belevenis van een half uur op de Reien. De uitleg van de boot-gids werd zelfs gegeven aan de hand van een bandje met verschillende herhalingen bij heen- en terugvaart. Gelukkig kon het heel mooi weer de tocht aangenaam maken. Tenslotte gingen we op zoek naar een terras waar we met gans onze groep konden samen zitten. Dat viel we even tegen door de vele aanwezige toeristen en het zonnige weer. Alle terrassen waren meer dan overvol. Uiteindelijk konden we nog terecht op een terras langs de achterzijde van restaurant Belfort, een horecazaak met terras op de Markt en langs de kant van de Eiermarkt.Daar kon iedereen nog genieten van het afscheidsdrankje naar keuze, aangeboden door het bestuur. Enkele deelnemers bleven daarna ook nog overnachten in Brugge. Alle aanwezigen waren heel tevreden over de georganiseerde trip in Brugge zonder oldtimer. We kijken al uit naar de volgende editie van een city trip in 2023. Nog enkele weken te gaan en we zien elkaar terug op de laatste zondag van november voor onze Algemene Ledenvergadering, als afsluiter van het Cadillac seizoen 2022.

Tot dan.Uw verslaggever

Marc Manesse


Comments


Recente ritten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
bottom of page