top of page

City trip Gent

Wat een mooie dag moest worden werd een fantastische dag want de bestelde herfst zon was ook geleverd dat weekend !


Sandra & ik hadden er zeer naar uitgekeken , want het was meer dan 10 lentes geleden dat we de mooiste stad van België nog mochten vereren met ons bezoekje. Om 10.00. H. hadden we met ( maar ) 23 leden afgesproken op de Vrijdagmarkt aan het standbeeld van Jacob Van Artevelde. Parkeren moesten we ondergronds maar de GPS speelde ons aardig parten , zodoende vruchteloos zoeken en te laat op de afspraak. ( oeps ) Michael was de reddende gids ( zo vader , zo zoon ) en zo kwamen we dan toch nog terecht op onze voorlopige eindbestemming. Marc, onze offici-ële Gentse gids samen met een collega gids waren al aan hun sightseeing ronde begonnen, maar we konden probleemloos aansluiten. Hoog tijd om een foto reportage te maken die jullie via de link onderaan kunnen bekijken, zo kan je toch een beetje meegenieten van al dat moois dat Gent zeker te bieden heeft.


Via de graffitistraat, de naam zegt het al; gingen we langs het stadhuis om de buitengevel te bewonderen samen met een pas getrouwd koppeltje. Dan naar de Hoogpoort, Achtersikkel en de wondermooie Sint-Baafskerk, voor een blitz bezoekje. Op het grote plein heb je een monumentaal zicht op de binnenstad van Gent. Op iedere stopplaats weer een indrukwekkend bouwwerk dat de tand des tijds eeuwen lang al heeft doorstaan. De gidsen vertellen ieder hun weetjes en geschiedkundige verhalen . De info wordt zeer gesmaakt en is niet enkel informatief en leerrijk maar ook al ééns gespekt met de nodige humor. Ons groepje heeft Marc als ervaren gids en dat bevalt ons ondermeer prima! Tof om een voorzitter te hebben die dat dan ook nog ééns gratis aanbied aan de clubleden. We wandelen verder het metselaarshuis, Korenmarkt, Sint-Michielsbrug, de Korenlei en het fotogeniek Gravensteen, enz … tot aan ons lunch huis “Carlos Quinto".


Daar nuttigen we een 3 gangen menu met aangepaste dranken tot groot genoegen v/d deelnemers. Voldaan zetten we onze ontdekkingstocht verder door Gent . We zien het Patershol, het Prinsenhof en houden halt op de Groentenmarkt waar we de boot zullen nemen voor een uur durende plezier rondvaart op de wateren van het “ schuune Gent “. Ook deze kapitein / leerkracht die nu onze varend gids is, heeft van het vertellen veel Gentse kaas gegeten. Sappige verhalen doen dat dobberend uurtje voorbij vliegen ( varen ) . Dit is zeker een aanrader voor groot en klein , dik & dun . Helaas zitten de Highlights of Gent er op en moeten we gaan afsluiten . Maar niet zonder een bezoek te brengen in de catacomben van een middeleeuwse drankgelegenheid genaamd The Glengarry .


Je kan hier keuze maken uit meer dan 400 verschillende soorten en smaken van whisky’s , proeven en kopen zelfs. Maar wij kiezen met z’n allen voor een lekker biertje uit het ruime assortiment speciale bieren . Een prima afsluiter van een aangename city trip door Gent waar we met onze clubleden zichtbaar van genoten hebben. Wij blijven zoals enkele andere club leden nog een extra dagje hier want alles is zeker nog niet ontdekt & bewonderd ! Hopelijk volgend jaar misschien een nieuwe afspraak in Gent voor een bier & degustatie walk ? Wij zullen alleszins weer v/d partij zijn , nu dat we toch weten waar zich de parking exact bevind .


Marc hartelijk dank voor deze levenslange mooie herinnering die je ons gegeven hebt !

Fotograaf & verslaggever van dienst

André.

Comments


Recente ritten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
bottom of page