top of page

De Waasland-rit

Op zondag 8 augustus 2021 was het weer zover, de 2° rondrit met onze Cadillac club. Oefff gelukkig geen extra beperkingen bijgekomen wegens de corona, en konden we zonder probleem vertrekken. Het ontvangstcomité genaamd Linda & Alfons De Schepper de organisatoren van deze Waasland rit stonden ons te Beveren op te wachten bij het cultureel centrum De Vesten, waar ook ruime parking aanwezig was voor onze Cadillacs.


Na het gebruikelijke ritueel van begroeten, drinken, bij praten en in ontvangst nemen van de roadbook en plaat, zijn we wat later vertrokken dan voorzien, dit zijn we ondertussen al gewend en schenken er al geen aandacht meer aan en is met de loop der jaren al een ritueel geworden. Rond 10 uur zijn we vertrokken, en de eerste helft van deze rondrit verliep langs landelijke weggetjes en deels haven die gekend zijn in het Waasland. Het was aangenaam om te rijden, ook omdat de snelheid goed gedoseerd was waardoor iedereen mooi kon blijven aansluiten en er geen oponthoud was. We waren tenslotte toch met 18 Cadillacs en dan is dit niet evident om iedereen bij mekaar te houden. En onze heer DE SCHEPPER (van de hemel) was ons ook goed gezind, het weer was prima en nog aangenaam.


Iets vroeger dan voorzien 11.30 uur, zijn we aangekomen voor de middag stop in Koewacht (NL.) net over de grens. Er was voorzien dat we op een grasveld konden parkeren, maar door de afgelopen regenval waar onze heer DE SCHEPPER voor gezorgd heeft , was het risico te groot om daar te parkeren met alle gevolgen die we niet willen. Uiteindelijk is het dan toch gelukt om een plaats gevonden te krijgen voor onze Cadillacs langs de kant van de weg. Tijdens het nuttigen van het lekker middagmaal stoofvlees met friet, vol au vent of kaaskroketjes en niet te vergeten het nagerechtje en de drankjes had onze heer DE SCHEPPER even de hemelsluizen opengezet, waarschijnlijk met in zijn achterhoofd de Cadillac vrienden zitten toch binnen en is het nu het moment.


Rond 14 uur was het vertrek van de tweede helft van de Waasland rit, en weeral was het weer goed. Langs rustige wegen en goed gedoseerde snelheid zonder veel oponthoud zijn we aan onze tussenstop aangekomen rond de klok van 14.45 uur, langs het water in een gezellige taverne. Het bestuur van de Cadillac heeft daar ons drankje betaald, BEDANKT BESTUUR !!!!!. Rond 15.30 uur zijn we vertrokken voor het laatste deel van de Waasland rit, terug richting Beveren naar onze eindbestemming hotel Beveren. Ook dit laatste stukje rijden was aangenaam en zonder veel oponthoud. We kwamen ook hier vroeger dan voorzien 16.30 uur aan op onze eindbestemming, iedereen heeft zijn Cadillac goed kunnen parkeren. en eenmaal binnen heeft onze heer DE SCHEPPER weeral besloten om de hemelsluizen open te zetten. De bestuursleden hebben hier de organisatoren van de Waasland rit bedankt met een flesje wijn, daarna was het nog wat bijpraten bij een drankje. Enkele leden hebben nog een maaltijd genuttigd. Wij zijn rond 18.30 uur vertrokken richting huis. Het was weeral een fijne rondrit en hebben er van genoten.


Uw Verslaggever , Cees Verschure


Comments


Recente ritten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
bottom of page