top of page

De Waterbus-rit

Vandaag is het eindelijk zo ver. Na een heel lange tijd waarin we door de corona-maatregelen in clubverband niet konden samenkomen kunnen we eindelijk, dank zij de versoepelingen van de covid-19 maatregelen op een veilige wijze opnieuw met onze oldtimers samen komen. Wie had er op de nieuwjaarsbijeenkomst van 19 januari 2020 kunnen voorspellen dat we elkaar 18 maanden lang niet meer zouden kunnen ontmoeten. Het aantal inschrijvingen voor deze eerste “DeWaterbus”-rit was niet heel groot. De oldtimers stonden al heel wat maanden stil en na zo’n lange periode met beperkingen lagen de prioriteiten voor de leden voor die dag soms elders.


Mijn onlangs gekeurde Cadillac stond, na wat herstellingen, in zijn box ongeduldig rijklaar te wachten om opnieuw te kunnen uitrijden op 04 juli 2021. Maar, ongelukkig toeval: De straat werd enkele dagen ervoor voor twee weken volledig opengebroken om grote rioleringswerken uit te voeren. Daardoor kon hij niet buiten en moest hij op stal blijven voor onze eerste rit met de CLCB. Dus maar op weg met de “gewone” wagen naar de startplaats.


Van 9 uur kwamen de deelnemers samen aan het Tankstation TOTAL-Waarloos gelegen langs de E19, komende uit de richting Bussel / Mechelen naar Antwerpen. Na verwelkoming en inschrijving van de deelnemers, vertrokken we rond 10u15 voor “DeWaterbus-rit”, ingericht door ons lid en sponsor Hugo Heynen. Ondanks de ongunstige weersvoorspellingen konden we in de voormiddag samen genieten van een aangename rit via Eedegem - Mortsel -Boechout - Borsbeek naar het Kinepolis-complex voor een geplande middagstop in Brasserie Martinique. Daar konden we in veilige omstandigheden genieten van onze bestelde snacks met een zeer vlotte bediening.


Rond 13u00 vertrokken we dan voor het tweede deel van onze rit onder een donkere en dreigende hemel. En ja helaas: het begon te regenen en daarna nog veel harder te regenen. Tijdens de rit door het havengebied langs de Oosterweel brug en de Boudewijn-sluizen was er bijna niets te zien van de omgeving door de hevige wateroverlast op de weg. Bakken water vielen uit de hemel op de route naar Lillo. We waren verplicht om daar op de parking (die een 10-tal cm onder water stond) in de auto te blijven schuilen voor de onophoudelijke hevige regenbuien. Uiteindelijk konden we daar helemaal doorweekt om 14u30 inschepen op “DeWaterbus” voor een boortocht van 1uur van Lillo naar het Steen in Antwerpen, waar we ongeveer één uur vrij konden verblijven. Gelukkig was ondertussen de stortvloed voorbij en konden we daar in droge omstandigheden de Grote Markt en het oude stadscentrum verkennen.


Daarna zijn we met de waterbus van 16u30 teruggevaren naar Lillo, onder een zo goed als uitgeklaarde hemel. De tocht was een onverwachte ervaring met deze heel snelle busverbinding op de Schelde. We kwamen onder andere voorbij een groot drijvend platform, dat gebruikt wordt voor het plaatsen van windmolens in zee. Terug in Lillo hebben we met zijn allen de inrichter van de dag Hugo Heynen even in de bloemetjes gezet met de overhandiging van de gebruikelijke exclusieve wijnfles als aandenken voor zijn rit. En natuurlijk werd er ook nog een groepsfoto genomen van de deelnemers. Daarna werd afscheid genomen van enkele deelnemers die niet deelnamen aan het afsluitende diner.


Met de deelnemers die ingeschreven hadden voor het avondeten reden we dan nog in groep verder naar Wijnegem. Daar werden we verwacht voor een uitgebreid buffet in het Wok Paleis-Wereldkeuken. Iedereen kon daar volop genieten van de vele voorgerechten, soepen, hoofdgerechten en desserts naar keuze. Iedereen heeft blijkbaar genoten van het lekkere en overvloedige aanbod. Met veel genoegen keek het nieuw verkozen CLCB-bestuur terug op deze eerste rit van 2021 “DeWaterbus”- rit, waar we elkaar (met inachtname van de geldende covid-19 voorschriften) op een veilige wijze konden ontmoeten. De ondertussen helemaal opgedroogde deelnemers van “DeWaterbus” - rit, zullen misschien door de slechte weersomstandigheden eerder terug denken aan “DeWater…”- rit. Wij hielden er uiteindelijk een goed gevoel aan over tijdens de terugtocht naar Gent onder wat zonniger omstandigheden.


We kijken ongeduldig uit naar onze volgende “Waasland” - rit die normaal gezien zal doorgaan op zondag 08 augustus 2021.


Uw verslaggever

Marc Manesse


Comments


Recente ritten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
bottom of page