top of page

De Zeeuwse Rit

Na onze 2e rit van het seizoen, ongeveer een maandje geleden, konden we vandaag opnieuw verzamelen voor een rit. Deze maal zijn we verwacht vanaf 10u30 bij de Museumboerderij Goemanszorg, Molenweg 3 te 4315 CE Dreischor in Zeeland.

De “Zeeuwse rit” is ingericht door ons lid Tanja en Peter Wissekerke en samen met hen gaan we enkele eilandjes verkennen. Ze verwachten ons voor de start van deze leuke trip op het eiland Schouwen-Duivenland, in het ringdorp Dreischor. Wij beginnen daar vanaf 10.30 uur bij Museumboerderij Goemanszorg, Molenweg 3 te 4315 CE Dreischor, na het genieten van een kopje koffie met een Zeeuwse Bolus. Echt lekker maar een heel zoete koek. Iedereen heeft daarna de mooie 18de eeuwse hofstede kunnen bezoeken waarin een heel mooi museum is ondergebracht. Ook oude landbouwwerktuigen in de stallingen heeft men kunnen ontdekken en genieten van de bijhorende tuin. Heel veel voorwerpen, huisraad, werktuigen, gebruiksvoorwerpen en kledij zijn in het museum te bewonderen. Wil je alles opnieuw ontdekken hoe het er vroeger aan toeging: geniet van de mooie fotoreportage van André op onze website.

Op het voorziene vertrekuur kwam er nog een lid aan, komend uit de Antwerpse verkeerschaos van omleidingen. Het laatste verloren schaap van de rit moest nog komen en die hebben we de raad gegeven om ons op te wachten op de parking aan de voet van de Zeelandbrug. Rond 12u15 zijn we dan gestart en heeft de Cadillac colonne onze 16de oldtimer (verloren schaap) opgepikt aan de Zeelandbrug, om zo verder langs enkele kleine typisch Zeeuwse dorpjes te rijden naar onze middagstop gelegen bij Grand Café de Loods te Kortgene op het eiland Noord-Beveland, waar we om 13u40 aankwamen. In een speciaal voor ons gereserveerde tent kon men verschillende soorten broodjes en dranken verkrijgen. Ikzelf koos voor een broodje met lekkere warme beenham. Hmm lekker.Om 15u00 hebben we dan de rit verder gezet onder een stralende zon, dit na het optrekken van toch wel hardnekkige nevelbanken in de voormiddag. Aan de tussenstop konden de liefhebbers de Plompe toren beklimmen, waar we na het bestormen van 108 treden, op 23 meter hoogte konden genieten van het mooie panorama bij dit zonnige en heldere weer. Deze toren is een restant van de kerk van Coudekerke, een dorp dat samen met veertien welvarende dorpen en gehuchten tussen 1300 en 1600 verloren gingen aan het water van de Oosterschelde. Een unieke restant en een monument in deze omgeving. Een half uurtje later vertrokken we dan allen samen naar onze eindstop - het Italiaans restaurant Da Roberto in Scharendijke - waar we rond 17u20 aankwamen. Het restaurantteam had voor ons, gezien onze Cadillac automerk, een Italiaans buffet met een Amerikaans tintje voorzien.

Na een welkomstdrankje konden we aanschuiven aan het heerlijke buffet en ons culinair laten verwennen. Zo was er o.a. te proeven van: brood met kruidenboter - gemengde salade - spaghetti and meatballs - spaghetti aglia olio pepperoncino - lasagne alla salmone - plaatpizza salami/paprika en andere soorten pizza. Uiteindelijk konden we afsluiten en genieten van de ondergaande zon bij het verorberen van een lekker Italiaans ijsje. Het was ondertussen al donker geworden, dus tijd om terug huiswaarts te keren. Iedereen was voldaan en zal ongetwijfeld terugkijken op de leuke en heerlijke dag van onze Zeeuwse rit. Bedankt Tanja en Peter Wissekerke.


Uw verslaggever

Marc Manesse


コメント


Recente ritten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
bottom of page