top of page

FOETS Feestrit 2022

Waarom heet dit nu een ‘ feest-rit ‘ , wel ja … dat is een open deur intrappen hé, t’is ten eerste al een “open deur” ( ha ha ) en wie er de voorbijgaande 2-jaarlijkse feestedities bij was die zullen het ook nooit meer vergeten!

Maar laten we beginnen bij het begin … Wijlen Ludo Vermesen, de nonkel van onze nieuwste rit-organisator Johan Vermesen, verwelkomde ons vanaf 12.u00 in ’t Buurthuis in Veerle (Laakdal ). Ludo & Kathy hun Cadillac terug zien, brengt heel wat mooie herinneringen ter sprake van destijds. De opkomst voor deze rit was eerder teleurstellend. In ’t Buurthuis konden de leden, die met amper 10 wagens ingeschreven wagens waren, genieten van een drankje aangeboden door het CLCB-bestuur vanuit de clubkassa. Niet gezeurd en/of getreurd, ons select groepje kon althans genieten van het augustus zonnetje en de mooie omgeving van Veerle. Ook al was het de 1ste keer dat Johan Vermesen een rit maakte voor deze club, het was dik in orde. Hij is zeker geslaagd en mag dat herhalen in 2023 ! (?) Zelfs een hele foto collage, in volgorde van de te rijden rit, had hij in zijn roadbook bij ingesloten. Na dit korte maar ontspannen ritje (25-tal km.) kwamen we omstreeks 14u00 samen aan op het bedrijven terrein van “ huize FOETS “ . Daar mochten we op een mooie gereserveerde oldtimer parking onze bolides tentoon stellen. Daar werd onze club vlag gehesen.


Onze gastheer van de dag, Dennis Foets gaf allen een hartelijk welkom. Er werd hem een geschenk kaart als herinnering overhandigd met alle deelnemers erop die een kleine bijdrage leverde voor een geschenkbon. We zijn nu eenmaal opgevoed om niet met lege handen naar een feest te gaan hé. De eerste attractie was er al één van zeer groot formaat: een ronddraaiende Dassault Mirage 5. Sinds 1970 in dienst in de Belgische luchtmacht tot 1994, de BD 09 voor de straaljager liefhebbers vloog in 4 smaldelen zoals dat heet, maar das een ander hoofdstuk … . Ook stonden er nog enkele ander oldtimer jet, pareltjes uit vervlogen tijden aan de grond ter inspectie. Ja, je moet nogal een grote tuin hebben om dit alles te kunnen parkeren. Nu nog een vliegbrevet Dennis? Hoogtijd voor een frietje met alle bijbehoren en dan meteen doorspoelen met schuimend bier a vollenté! Een ijsje misschien om de resterende gaatjes nog op te vullen, slagroom meneer … ja graag! Je kon ook forellen gaan proberen aan de haak te slaan (enfin vangen, want slaan mag niet meer van GAIA). Daarna kon je ze proeven recht van de BBQ aldaar. Heerlijk!

We bezochten het mooie bedrijf Foets n.v. daar in Tessenderlo. Een tweede en nieuwste vestiging vind je langs de E 313 in Beringen natuurlijk. Een uitgebreide collectie van heftrucks van alle pluimage en hoogtewerkers enz. stonden keurig uitgestald . 40 jaar FOETS dat wil al wat zeggen in deze tijden! En dat je in die tijd al wat verzameld hebt, ja dt is duidelijk. We namen nog een lekker stuk taart met een koffie en wandelden nadien rond de mooie vijver die geflankeerd werd door de uitzonderlijk prachtige verzameling van oldtimers uit de dertiger jaren. Het water liep me weer uit de mond (en dat kwam niet door het spek dat ze daar voor iedereen aan ’t braden waren) bij het mogen aanschouwen van zoveel ambachtelijke “wegjuwelen” . Ik ga hier niet alles vertellen maar dat het alweer de moeite was hoeft geen verdere nadruk hier. Uit de twee tenten klonk voor ieders smaak live muziek. Het leek wel “Tessenderlo classics“… toppie. Van op één van de hoogtewerkers kon je mee richting hemel om daar heel het feestgedruis van boven uit te kunnen aanschouwen. Het bedrijfsfeest liep weer uit tot in de nachtelijke uurtjes heb ik gehoord om dan daarna aansluitend zijn tweede feestdag in te gaan … . Dennis, in naam van onze clubleden die weer aanwezig mochten zijn op jouw feest, nogmaals HARTELIJK DANK voor alles. Ook voor de jaren lange sponsoring aan onze Cadillac LaSalle Club Belgium en natuurlijk ook voor dit gezellige feest. Mag je pensioen nu gevuld zijn met heerlijke ontspannende oldtimer ritten in goede gezondheid en tot weerziens op één van onze ritten. Dan zullen wij d’er ééntje trakteren!


Uw verslaggever en secretaris

André Bosch

Comments


Recente ritten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
bottom of page