top of page

Grensrit

Na een lange droogteperiode van 31 dagen kwam er vandaag een einde aan de eerste hittegolf van 2023. De temperaturen waren draaglijker en de dag kondigde zich aan met een paar lichte druppels en een bewolkte hemel. Alvast voor mij een flinke trip voor de boeg naar het vertrekpunt van onze rit in Turnhout.


De rit vandaag werd ingericht door Paul en Paula Vaernewyck en we hadden toch wel een meer dan bevredigende opkomst. Er waren voor vandaag 48 deelnemers met 21 auto’s ingeschreven. Spijtig kon er één lid, door onverwacht opgetreden gezondheidsproblemen, niet deelnemen. Spoedig herstel gewenst Frans. Het startpunt van de Grens-rit was voorzien ten huize van ons lid Toon Verberk, waar de deelnemers konden genieten van koffie/thee met appelgebak, aangeboden door uw CLCB-club. Voor we vertrokken voor de rit, kregen we van Toon nog een rondleiding door zijn Smokkel-museum en langs zijn mooie verzameling Cadillac en andere oude machines en voertuigen. In zijn ontmoetingsruimte konden we verder nog genieten van een leuke film over smokkelaars en douaniers, waarin het gevaarlijke leven in de grensstreek voor beiden getoond werd.


Rond 14u00 waren we dan klaar om in stoet te vertrekken voor een ritje van een kleine 50 km door deze grensstreek langs de landelijke “smokkel”wegen van weleer en flirtend met de landsgrens België - Nederland. Een heel vlotte rit werd het, zonder één enkel verkeerslicht. We genoten samen van het landelijke parcours met kronkelende wegen door verschillende groenzones. Rond 15u40 waren we op ons eindpunt aangekomen in Poppel. Een heel mooie gerestaureerde hoeve, die in de wijde omgeving bekend is als de “Isidorus Hoeve”, gelegen te midden van de natuur. Onze deelnemers konden daar proeven van een lekker roomijsje met of zonder slagroom. De ijskreem in verschillende smaken is daar huisbereid en viel zeker in de smaak. Daar konden we verder genieten van drankjes in de mooie tuin en gezellig napraten onder vrienden. Vanaf 16u00 tot 18u00 hadden onze inrichters Paul en Paula een frituur laten langskomen waar onze deelnemers naar hartelust konden genieten van lekkere frietjes en allerlei snack’s à volonté. En je kan je wel voorstellen dat het ons zeker gesmaakt heeft.

Paul en Paula in naam van alle deelnemers een oprechte dank voor de organisatie van deze leuke rit door het grensgebied en ervoor te zorgen dat er bij het vertrek van de rit lekkere appeltaart was voor iedereen en ook voor de afsluitende friet-car. Mooi.

Uw verslaggever

Marc Manesse

Comentarios


Recente ritten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
bottom of page