top of page

Haeseveld-rit


Reeds de voorlaatste Cadillac rit van het seizoen 2022 ingericht door onze voorzitter Marc. Om 9u30 was het verzamelen in het Kollekasteel, een 19e eeuws kasteel in Mariakerke. Het werd in 1969 aangekocht door een buurtvereniging en volledig gerestaureerd tot brasserie en feestzalen. Hier kregen wij een koffiekoek met koffie aangeboden door het CLCB bestuur.


Na de nodige formaliteiten, road book en plaat konden wij om 11 uur onze rit van een 45-tal km aanvangen. De weergoden waren ons zeer goed gezind, met open dak voor sommigen, reden wij langs pittoreske dreven en mooie villa’s door de randgemeenten rond de stad Gent. Onze gids van de dag had zich zelf een beetje verkeken op een afslag, zodat wij in een ietwat verlaten landweg terecht kwamen, gelukkig was het droog en was dit al bij al nog een mooie omweg. Verder reden wij door de mooie Leiestreek en doorkruisten wij het oude centrum van Sint-Martens-Latem. Op een zeker ogenblik kwamen wij voorbij het familiepark Harry Malter in Destelbergen. Wat vroeger een circus familie was, is nu een attractie park met een zoo. De moeite waard om te bezoeken.


Rond 13 uur arriveerden wij tenslotte op het mooie domein van de brouwerij Haeseveld in Sint-Amandsberg. Wat oorspronkelijk een bloemisterij was nadien een cafe en later in verval is geraakt tot de huidige eigenaren het volledig renoveerden en in 2019 openden als nieuwe brouwerij, brasserie met bijhorende feestzalen.Op deze locatie hebben wij op het mooie terras onze lunch gekregen. Iedereen vond het lekker. Om klokslag 14u00 zijn we begonnen aan onze rondleiding met de eigenaar en tevens gids door de brouwerij met vakkundige uitleg. Na de rondleiding waren er voor de deelnemers nog enkele proevertjes voorzien. Vier soorten Haeseveld-bier in proefglazen die meer op een halve pint leken dan op een proevertje. Voldaan hebben we rond 16u00 uur afscheid genomen van de deelnemers en reden wij huiswaarts na een zeer geslaagde uitstap.


Uw Verslaggever

Alfons

Comments


Recente ritten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
bottom of page