top of page

Hoeve Rit

Zondag 21 mei werd veelbelovend aangaande het weer, volgens de weerman van de TV. En ja hoor het weer was prima, s’morgens beetje bewolkt maar ok. Onze Cadillac open gelegd, en uit Hulshout vertrokken richting Wildert (deelgemeente van Essen) om aan de 2° rit van dit seizoen te beginnen.


We werden verwacht vanaf 10 uur door de inrichters van dienst Alfons & Linda de Schepper. De bakkersmolen* te Wildert was de locatie en in de taverne kregen we koffie /thee en een koffiekoek aangeboden van de club, dank U bestuur !! voor deze geste. Ondertussen was iedereen toegekomen en zijn we rond 10.45 uur met onze Cadillac‘s karavaan van 10 Cadillac’s vertrokken voor het eerste deel van de rit richting Loenhout.


De zon kwam beetje bij beetje langer te voorschijn en dit maakte de hoeve rit heel aangenaam. We bleven Alfons de Schepper en zijn Linda die in het eerste voertuig zaten zonder oponthoud volgen door landelijke wegen tussen Wildert en Loenhout. En landelijk was het, langs boerderijen, tractoren die op het veld bezig waren en stof maakte, maar dit maakte de rit wel indrukwekkend en aangenaam om te rijden aan een prima snelheid. Gelukkig waren we op tijd voor de middag stop te Loenhout bij vis restaurant Den heibaard. Eenmaal dat iedereen zijn plaats had gevonden aan tafel was het wachten op de middag maaltijd. Wachten, drinken, wachten nog eens drinken maar geen maaltijd. Door een klein communicatie probleem bij het personeel van het restaurant Den heibaard duurde het even alvorens ze de maaltijd brachten, maar uiteindelijk is alles goed gekomen en zonder probleem verlopen. De maaltijd bestond uit vis,vidé en dessert en heeft bij mij fantastisch gesmaakt, waarschijnlijk bij iedereen van ons gezelschap.


Uiteindelijk zijn we nog op tijd kunnen vertrekken 14 uur, van het restaurant den heibaard te loenhout. Ondertussen is de zon actief van de partij en dit maakt de hoeve rit nog aangenamer zeker als je open rijd met je Cadillac. De terug weg richting Wildert ging weer over mooie landelijke wegen, en stukje Nederland Zundert , klein Zundert en Achtmaal deze plaatsen zijn bekend voor de vele planten kwekers, om zo terug in Belgie via Nieuwmoer richting Wildert te rijden naar de bakkersmolen waar we s’morgens vertrokken zijn, en zijn we nu 7 uur verder (17 uur). De Hoeve rit heeft zijn naam eer aangedaan wegens de vele boerderijen/hoevens die we tegen kwamen.


*De bakkersmolen

De bakkersmolen is door de eerste eigenaar geopend in 1981, de eigenaar was zot van stoommachines en heeft er dan museum gemaakt. De bakkerij werkte vroeger volledig met stoommachines maar is door de nieuwe eigenaar volledig gerenoveerd en vernieuwd zo ook de taverne en molen. Het brood dat wij en enkele Cadillac leden aangekocht hadden smaakte voortreffelijk.


Verslaggever,

Cees VerschureComments


Recente ritten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
bottom of page