top of page

Landgrenzen RitVoor onze tweede rit van het CLCB-seizoen 2024 werden de deelnemers verwacht in de gemeente Baarle-Hertog. De inrichters van vandaag Bert Gilis en Marie-Louise hadden de deelnemers uitgenodigd bij hen thuis. Voor mij was het een heel eind rijden naar de startplaats, een 125 km en daar deed ik toch wel, zonder teveel file, een 1u40 over. Maar alles is heel vlot verlopen onder een kwakkelend bewolkt weertje, maar zonder veel regen. De 41 deelnemers werden vanaf 10u30 ontvangen bij Bert en Marie-Louise met koffie en taart, die werd aangeboden door het CLCB-bestuur. Tussen een heel mooie verzameling van retro-brommers, andere old-timer attributen en enkele mooie Elvis foto’s, konden we samen genieten van deze leuke omgeving.


Om 11u30 vertrokken de 18 Cadillac’s dan voor een mooie rit door een streek waar we flirten met de landgrens België - Nederland. Spijtig dat in dit deel van de rit de zon niet van de partij was, maar we reden langs rustig wegen naar onze tussenstop. Op het Boederijterras bij Toontje Schoen in Chaam (NL) werden we vergast op een gratis ijsje, ons aangeboden door Marie-Louise en Bert. Na een regenbui konden we dan het tweede gedeelte van de rit aanvangen. Geleidelijk aan kwam de zon even door de wolken piepen en uiteindelijk reden we verder onder een stralende hemel naar onze eindstop de Veldbraakhoeve in Baarle-Nassau (NL).


Op het terras konden we dan genieten van een deugddoend drankje en wachten tot het vet in de aanwezige frituur op temperatuur was. Uiteindelijk was het dan zo ver en konden alle deelnemers van frietjes met stoofvlees en andere snacks zoals frikandellen, bouletten, vissteaks, enz. genieten. Door een flinke regenbui waren we wel verplicht om naar binnen te gaan om te smullen van de lekkernijen. Voor de betaalde prijs kon iedereen aanschuiven à volonté, wat dan ook gebeurde. En smullen maar. Iedereen kon nog verder met een drankje genieten om deze leuke “Landgrenzen Rit” af te sluiten. Ik ben niet te lang meer gebleven, omdat er nog een lange maar zonnige trip huiswaarts af te leggen was. Maar toch wil ik hier nog in naam van de 41 deelnemers, Marie-Louise en Bert Gilis bedanken om deze leuke uitstap met onze CLCB-club in te richten


Uw verslaggever

Marc Manesse

Comments


Recente ritten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
bottom of page