top of page

September-Rit

Op deze kille en druilige maandagnamiddag denk ik, tijdens het schrijven van dit ritverslag, met heel veel genoegen terug aan de CLCB-rit die we gisteren samen konden rijden in de Zuider-Kempen. Het was een uitgelezen zonnige dag waarop we met onze Cadillacs de ganse dag konden genieten van het prachtige nazomerweer... Lees maar mee.

Zondag 25 september 2022 ben ik vanuit Gent vertrokken rond 8 uur naar de startplaats van de laatste rit van het Cadillac-seizoen 2022. Het vertrekpunt van de September-rit was voorzien in de “Gipsy Horses Ranch” in de Mollemansstraat 14 in Westerlo. Onze sponsor Nadine en Cees Verschure wachten ons daar op vanaf 10u00 voor deelname aan hun rit.


Daar aangekomen, kwam ik terecht in een heel andere omgeving: de wereld van de Gipsy Horses Ranch en de Gipsy Horses Rodeo Cowboys Association. Het was daar op die dag wel druk omdat we midden in het “Indian Summer Event” terecht waren gekomen - een driedaags evenement als eerbetoon aan de Amerikaanse landelijke cultuur en de rodeo traditie als sport- en entertainment vorm. Hier in de Kempen, sinds begin de jaren tachtig van de vorige eeuw, door de familie Dougan naar Westerlo gebracht. Na het genieten van een koffie of frisdrank aangeboden door onze sponsor Transport Verschure, moesten we rond 11u15 vertrekken voor onze achtste CLCB rit van het seizoen. De 35 inzittenden van de 16 oldtimers konden samen, onder een stralende zon en langs de mooie landelijke en kronkelende wegen aan een gezapig tempo, genieten van de omgeving met heel mooi gevormde wolkenformaties. Iedereen is uiteindelijk om 12u30 bij onze middagstop aangekomen in het restaurant Zuiderhuis in de Servaes Daemsstraat 43 in Noorderwijk. Het menu was overheerlijk en iedereen kon daar ontspannen genieten van zijn 3-gangen keuzemenu. Er was keuze tussen kaaskroketten of rundscparpachio. Daarna was er keuze uit een visbordje of rundstournedos en als dessert nog een lekkere chocomousse of een stevige dame blanche.

Uiteindelijk zijn we, meer dan voldaan, samen om 15u20 vertrokken voor het tweede en laatste deel van deze September-rit in de richting van de gemeente Olen. Alles verliep uiteindelijk heel vlot en rond 16u30 zijn we dan na in totaal 53 km.gereden te hebben, aangekomen in het bekende Shopping Park van Olen. Reservatie was er gemaakt in Brasserie O waar de deelnemers nog vergast werden op een afscheidsdrankje op kosten van de CLCB clubkas. Cees Verschure werd nog in naam van alle deelnemers door de voorzitter bedankt voor deze geslaagde rit en de gebruikelijke geschenken als rit organisator, werden hem aangeboden. Bedankt Nadine en Cees voor deze leuke en prachtige rit waar iedereen van genoot. Spijtig dat we hiermee ook alweer bij de laatste rit van dit CLCB seizoen 2022 gekomen zijn. Maar niet getreurd want we kunnen nog uitkijken naar ons evenement dat doorgaat op zaterdag 22 oktober 2022 naar Brugge. Als afsluiting gaan we die dag op stap (wel zonder oldtimer) voor een Trip in Brugge. Wie de vorige uitstap in Gent meemaakte weet dat het een dag zal worden om samen van te genieten. De uitstap zal bestaan uit een gegidste wandeling, een lunch en een boottochtje op de reien van Brugge. En nog een afsluitend drankje natuurlijk mag niet ontbreken. Wil je die dag ook nog meemaken? Schrijf je dan vlug in. We kijken er alvast naar uit om u ook daar te kunnen ontmoeten.


Uw verslaggever

Marc Manesse

Klik hier voor de foto's

Comments


Recente ritten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
bottom of page