top of page

Tour Du Zac


Hoe heerlijk kan een zondagmorgen wel niet zijn als je weet dat er weer een rondrit genoteerd staat met de Cadillac club. 26 juni 2022 was het weer zover, onze Nederlandse leden Peter & Tanja Wissekerke hadden een mooi tourtochtje gemaakt in zeeland met de naam Tour Du Zac, de zak van Zuid Beveland. Op tijd vertrokken en met de zon af en toe in ons gezicht,ontspannen in de Cadillac richting Zeeland in Holland. We werden zoals we ondertussen gewend zijn, hartelijk ontvangen door Tanja & Peter in bar eetcafé ‘t Klompenkot te Ovezande. Onze Cadillacs konden we mooi parkeren, en de zon deed de Cadillacs mooi uitkomen op de parking van ’t Klompenkot. In totaal waren er 15 Cadillacs aanwezig,er waren 17 Cadillacs voorzien, 1 Cadillac heeft helaas klapband gekregen onderweg en 1 persoon heeft zich ziek gemeld. De personen die bij de vroege vogels waren konden eens zo ontspannen een koffie /thee etc. drinken met een Zeeuwse bolus erbij.


Rond de klok van 12 uur zijn we vetrokken voor de tourtocht , eens iedereen met zijn Cadillac snuit in de juiste richting stond, kwam de Cadillac trein stilletjes op gang om dan met een aangename snelheid te toeren. Ook ditmaal was het aangenaam rijden tussen de bomen , op de dijken en kleine dorpjes en langs het water. De tocht duurde ongeveer een uurtje en normaal was er een middagstop voorzien in een oude treinwagon met aanbouw voor te zitten, langs de Westerschelde, maaaaaaar helaas was het ons niet gegund door onvoorziene omstandigheden. Gelukkig hebben Tanja & Peter een alternatief gevonden, en blijven we in de trein sector. De middagstop was dus voorzien in Hoedekenskerke bij de Buffer. De Buffer is een modelbouw trein museum, maar je kon ook je lunch / middag eten verorberen in oude treinbanken met tafels, Je waande je net in een treincoupé en buiten kon je als je wilde meerijden op een minitrein door hun park. De Cadillac leden hebben daar een lekker soepje, broodjes naar binnen gespeeld alsof het niets was, met andere woorden het heeft gesmaakt. Na een dik uurtje zijn we ook daar weer vertrokken om onze tour tocht verder te zetten.


Omdat onze Cadillacs snuiten op de parking al in de goede richting stonden verliep het vertrek vlekkeloos en zaten we spoedig op de juiste snelheid om te kunnen genieten van het uitzicht rondom ons. Na een half uurtje rijden zijn we terecht gekomen bij het trekkers museum, wij noemen dat gewoon tractor museum. Hier stonden enkel Amerikaanse tractoren, hmm trekkers, van diversen soorten. Dit was mooi om te zien. Rond 16 uur zijn we vertrokken van het tractor, hmm trekker museum terug richting waar alles begon dus ’t Klompenkot. Daar aangekomen en onze Cadillacs weer mooi geparkeerd konden we genieten van een Belgische zanger Ruth Mc Kenny die Life voor ons zong. Na eerst wat gedronken en bij gebabbeld te hebben van afgelopen dag kwam ook het eten stilletjes op gang, dit was Thais. Tijden het eten konden we dan genieten van onze Belgische zanger Ruth Mc Kenny. Rond 19.45 uur zijn wij, en de meeste richting huis vertrokken na een weeral prachtige rondrit.

Uw Verslaggever,

Cees Verschure


Kommentare


Recente ritten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
bottom of page