September 22, 2019

September 8, 2019

August 24, 2019

July 14, 2019

June 30, 2019

May 20, 2019

September 23, 2018

August 19, 2018

Please reload

Recente ritten

Zeeland rit

June 3, 2018

Het belooft in meer dan 1 opzicht een “mooie” dag te worden vandaag ! We zijn voor deze 3de rit uitgenodigd door Tanja & Peter Wissekerke … ( had wel een naam van een tv. Reeks kunnen zijn ) . We rijden 170 km. ver naar onze buren in Zierikzee naar Wendy’s. We hebben in België ook wel wat ‘ Weeeen dys ‘ in de Kempen , maar ik ben toch benieuwd naar hoe deze er gaat uitzien ? Alhoewel we al enkele keren naar Zeeland op vakantie zijn geweest met het gezin , is dit stukje nog net niet door ons gekeurd.

 

 T’s echt een aanrader Zeeland , heerlijk fietsen langs de kust , 10 tallen kms ver , zalig ; net als paard rijden op het strand , maar nu moet je wel zelf blijven trappen hé … Wat ik ook zo leuk vind is dat je op hun kust om de zoveel km een strand pavilioen aantreft waar je dan zalig op een terras wat kan consumeren , uitzicht op zee en de voorbijvarende schepen en boten . Maar goed ik dwaal af , ons Wendy .. allee niet gezien daar …ze was gaan vissen . Wel 20 Caddys die samen met ons het avontuur willen aangaan na een ontbijtje te hebben genoten of een heerlijk stukje appeltaart met slagzoom en een straf kopje koffie . Uitzicht op zee en een zon overgoten ochtend , we zijn precies al op vakantie !!! 10.30.h. de colone kan zich gaan vormen , de straat wordt afgezet zoals bij een betoging en weg zijn wij . . . richting het zoute water …

 

 Een ontspannen parcour met fraaie uitzichten brengt ons zeer vlot na een 50 tal Km. tot aan het informatie centrum Grevelingen . We parkeren onze V 8 in het wilde gras , ze lijken er op natuurlijke wijze te zijn tussen gegroeid , één geheel met de natuur … Hier staat een zeer fraaie constuctie (toren ) en een informatie centrum met winkeltje en cafetaria. Hier genoten we dan allen op het terras ( alweer ) van het uitzicht op het Grevelingen meer en mijn huisbereide tonijnsalade vergezeld van een streekbiertje . Neem eens een kijkje op www.staatsbosbeheer.nl/Natuurgebieden/grevelingen en je weet precies wat ik bedoel!

 

 

De toren , na een hele reeks trappen ;bied een biezonder fraai uitzicht Op het meer en de Noordzee. De foto’s van in de toren gekiekt spreken voor zich … Dit geeft mij een vakantie gevoel en het verre uitzicht straalt rust uit over mijn geest . Dit is ook genieten , zeker weten. We hebben ons voorgenomen hier zeker nog eens te komen neerstrijken langs dit mooi meer en zijn faciliteiten er omheen. Werkelijk honderden mobile homes en caravans ( velen uit Duistland ) staan hier geparkeerd langs de Noorzee kuststrook , allen genietend van het “ zon en zee ” pakket. We rijden verder langs die strandjutters , die verbaasd kijken naar zoveel fraais uit België en NL. En plots rijden we in de dikke mist komende uit zee , en die onze show wou verpesten , een apart gezicht zo op een zomerse namiddag. We rijden nog genietend 36 km’s door de polders van Schouwen-Duiveland , dorpje hier en ginder , bootje ginder en daar ..; molentje , typische huischies en daakjes ; ja ook dit is mooi & uitnodigend Nederland ! We passeren de gekste benamingen van dorpjes zoals , Sirjansland, Den Osse , Schuddebeurs enz .. maar Wendy roept ons terug voor onze eindstop na een welgeslaagde dag ! Tanja & Peter badankt voor deze welgekomen ontdekkingstoch in dit stukje Zeeland dat ons nog niet bekend was .

 

 Jullie beloven hier nog eens een vervolg aan te breien en dat is zeker weer iets om naar uit te kijken . We vatten moe maar voldaan zoals dat heet onze lange terugtocht aan , maar na nog geen 500 m gaat voor onze neus de ophaalbrug op alsof de Noorzee wil zeggen , hé blijf toch nog wat . Maar we komen hier zeker terug , das onze belofte !

 

Uw ondekkings reiziger

André.

 

Klik hier voor de foto's

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Please reload

Zoeken op tags
Please reload

Archief

Maatschappelijke zetel:

Rodenbachlaan 38

3590 Diepenbeek

Clubrekening: BE35 0682 4310 2437

  • Facebook CLCB